Subota, 6 lipnja, 2020

MALI SLOBA BI OPET RATOVA: Ako Hrvati žele diplomatski rat, imat će diplomatski rat!

Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da se nada da će Hrvatska i Srbija nastaviti putem dobrosusjedske suradnje.

Ivica Dačić kazao je da će reciprocitet “majka diplomacije” i da će i Srbija uzvratiti istom mjerom ako se Hrvatska odluči na povlačenje veleposlanika.

“Nadam se da će prevladati razum i da ćemo nastaviti putem dobrosusjedske suradnje, trasom koju su zacrtali predsjednici Kolinda Grabar-Kitarović i Aleksandar Vučić. Ali ako netko hoće diplomatski rat, imat će diplomatski rat”, rekao je Dačić u intervjuu za list Informer.

Govoreći o mogućnosti da Hrvatska zbog narušenih odnosa uspori europski put Srbije, Dačić je ocijenio da nije izvjesno da će Zagreb u lipnju blokirati otvaranje novih pregovaračkih poglavlja s Europskom unijom.

“I ranije su to pokušavali, pa im to ili nije uspijevalo ili nije trajalo dugo vremena”, rekao je Dačić a prenosi B92.

Podsjetimo, nakon što je Hrvatska zbog neprimjerenih izjava srbijanskog ministra Aleksandra Vulina proglasila nepoželjnim, Srbija je isto učinila za hrvatskog ministra Damira Krstičevića.

Hrvatska na ova potez još nije odgovorila a osim što bi mogla povući veleposlanika iz Srbije, Hrvatska ima mogućnost, prema Lisabonskom ugovoru, raspisati referendum i tražiti mišljenje svojih građana, žele li Srbiju u Europskoj uniji.

Komentari

Komentari