Nedjelja, 16 veljače, 2020

MAJSTOR BORILAČKIH VJEŠTINA POSTAO ZAŠTITNIK ŽRTVE DARUVARCA: ‘Čuvat ću je kao što čuvam i svoju obitelj’

‘Nisam mogao više slušati kako se predsjednica javlja kao majka, a premijer kao otac jer se ovdje radi o tome da je zakazalo Općinsko državno odvjetništvo kvalificirajući djelo kao teške tjelesne ozljede umjesto pokušaj ubojstva. Sedam godina trenirao sam ultimate fight i džiju džicu te dobro znam što znači udarati nekoga pola sata’, kaže novi zaštitnik Daruvarčeve žrtve

Dok se u Zadru priprema novi prosvjed zbog slučaja Daruvarac, uz žrtvu Darka Kovačevića 18-godišnju Lorenu Gurlicu stao je 36-godišnji zadarski poduzetnik i majstor borilačkih vještina Josip Deur.

Ponudio je on tako nesretnoj djevojci da joj bude zaštita sedam dana u tjednu 24sata dnevno.

“Tko je samo pomisli krivo pogledati, a kamoli dirnuti, neka računa da je pogledao i dirnuo u mene. Ja ću je braniti, štititi i čuvati isto kao što štitim i svoju obitelj. Ona je dijete prerano preminulog hrvatskog branitelja, ona je dijete koje je jedino čudom Božjim preživjelo sve one batine.

Obitelj prihvatila pomoć

Njegovu pomoć obitelj je prihvatila pa se sada s Lorenom čuje svakodnevno. Josip je ogorčen na sustav koji ne funkcionira i jasno mu je, kaže, da se obitelj osjeća bespomoćno i da ih je strah.

“Nisam mogao više slušati kako se predsjednica javlja kao majka, a premijer kao otac jer se ovdje radi o tome da je zakazalo Općinsko državno odvjetništvo kvalificirajući djelo kao teške tjelesne ozljede umjesto pokušaj ubojstva. Sedam godina trenirao sam ultimate fight i džiju džicu te dobro znam što znači udarati nekoga pola sata”, ogorčen je Josip koji ujedno moli medije da više ne prikazuju snimku premlaćivanja jer je ona velika trauma za djevojku.

Inače, Deur je iznimno cijenjen u Zadru i dobitnik je gradskog odličja jer je u lanjskim poplavama u rujnu ondje spasio četiri života.
Cijene ga i branitelji nakon što je nedavno na svojim leđima od Šepurina do Zagreba nosio 18 kilograma težak križ kako bi upozorio na neprocesuiranje ratnih zločina.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> Mišić odgovorio Milakoviću: Srđane sretna ti slava, ali ne laži materi koja se zavjetovala Katoličkoj crkvi

>>> OPERIRALI IH ‘NA ŽIVO’: Ovaj mladi Hrvat je umro kao žrtva mučenja u crnogorskom logoru

>>> Upozorite svoju djecu: Ovo nisu gumeni bomboni, nego nova smrtonosna droga!

Komentari

Komentari