Zagreb, 17.6.2011. (Ilustracija) - Hina donosi sažetak 35 pregovaraèkih poglavlja izmeðu Republike Hrvatske i Europske unije, po svakom poglavlju.
28 – ZAŠTITA POTROŠAÈA I ZDRAVLJA
Zaštita gospodarskih interesa potrošaèa, informiranje i obrazovanje potrošaèa te djelotvorno organiziranje radi zaštite njihovih interesa osnovna su naèela politike zaštite potrošaèa u Europskoj uniji. Zajednièka politika zaštite zdravlja ostvaruje se kroz promicanje zdravlja i nadzor nad ostvarivanjem ciljeva zdravstvene politike. Foto FaH/ Dario GRZELJ /ua

MAJKA OČAJNA: ‘Moji sinovi su zaraženi korona virusom, što mislite kako sam’

Podijeli

Ne moram reći kako sam se osjećala čuvši da mi je sin zaražen. Ako ste majka, možete zamisliti, rekla nam je majka blizanaca iz Zagreba koji su prvi hrvatski pacijenti oboljeli od korona virusa.

Njezin sin, koji je prije tjedan dana bio na utakmici Lige prvaka u Milanu s djevojkom, prvi je obolio. Kako blizanci žive s majkom, danas je i bratu potvrđena zaraza te je tako postao drugi hrvatski pacijent u izolaciji.

– S djevojkom je u Italiji bio tri dana, no ona nema simptoma. To je zaista zanimljivo kod ove bolesti. Sa sinovima sam u kontaktu, no ne mogu ih posjećivati. Imaju blaži oblik bolesti – dodala je majka. Ona je također pregledana i ne pokazuje nikakve simptome.

– Ja sam za sada super, u kućnoj sam izolaciji – dodala je smirenim glasom. Pohvalila je sve nadležne službe zbog brzine i načina na koji su reagirali, prenosi 24sata.hr

– Mogu vam reći na primjeru svoje djece da su naše službe za svaku pohvalu. Vrlo su organizirane i humane na nivou, a uvjeti su iznad svih očekivanja – rekla je majka. Zamolili smo je da nam opiše kako je tekla procedura u slučaju prvog oboljelog sina, gdje se i kome javio te kako se razvijala situacija.

– Moj sin je prvo zvao liječnicu opće prakse zbog simptoma i boravka u Italiji. Ona je potom zvala epidemiološku službu, koja je poslala sanitetsko vozilo i potom je sve krenulo u proceduru od testiranja do izolacije. Sve se odvilo vrlo brzo i zaista u vrijeme ovog kritizerstva svi koji rade u organizaciji zaslužuju samo pohvale – dodala je majka. Ne krije koliko je ponosna na sinove koji su oboje visoko obrazovani i zaposleni.

– Imam zaista veliku sreću s njima – zaključila je vidno dirnuto majka. S obzirom na to da prvi oboljeli sin radi u tehnološkoj tvrtki Ericsson Nikola Tesla, majka je u utorak, čim je doznala za dijagnozu, obavijestila sinova poslodavca. Mladić se na poslu pojavio u petak te se kretao mnogim prostorima tvrtke, kao i kantinom. Svim djelatnicima su odmah poslali internu obavijest u kojoj su objasnili što se događa i kako im je kolega završio na Klinici “Dr. Fran Mihaljević”. Opisali su gdje se sve kretao po tvrtki te im naložili da ostanu na radnim mjestima dok ne dobiju daljnje upute. danas smo zvali u tvrtku ne bismo li provjerili kakva je bila daljnja procedura, no rečeno nam je da ne možemo nikoga dobiti na telefon jer nema nikoga u tvrtki. Pitali smo jesu li ljudi uopće danas bili na poslu, pa kažu kako ne mogu ništa komentirati i da zovemo sutra.

Dan kad je otkriven prvi zaraženi korona virusom u Hrvatskoj razgovarali smo s njegovim bratom koji se sutradan pokazao pozitivan na koronu.

– Vi ste prvi koji ste mi javili i nadam se da je dezinformacija. Moram se čuti s obitelji jer vi očito znate više nego ja. S bratom se ne čujem redovito tako da ne znam gdje je bio – rekao nam je brat oboljelog pacijenta. Dogovorili smo se čuti kasnije, no više se nije javljao. Danas je ministar Vili Beroš objavio kako je i brat obolio. No nema mjesta panici, simptomi su im blagi i ne spadaju u rizičnu skupinu.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> STRUČNJACI USTVRDILI: Alkohol će pomoći u suzbijanju Korona virusa
>>> FARMACIJA TRLJA RUKE: ‘Imamo cjepivo protiv koronavirusa!’ Svi će morati primiti po dvije doze?
>>> PREŠUTJELI SU! Nije točno, širenje epidemije ‘počelo je još u studenom i ne u Wuhanu’
>>> VAŽNO: Upute stožera civilne zaštite Republike Hrvatske vezano za koronavirus
>>> ZNALO SE: ‘Virus će doći iz Wuhana, svi koji se zaraze umiru’ Datum: 1981…
Komentari

Najnovije