Četvrtak, 9 srpnja, 2020

MAJA SEVER NAPALA PLENKOVIĆA: “To je još jedan napad na neovisno novinarstvo”

Maja Sever, novinarka Hrvatske radiotelevizije, komentirala je činjenicu da je njezino ime spomenuto tijekom sučeljavanja na RTL-u, a dotaknula se i Bernardićevog nastupa koji ju je sadržajem podsjetio na prilog koji je radila za HRT-ovu emisiju “Nedjeljom u 2” kada je u njoj nedavno gostovao Plenković. Šef SDP-a je tijekom čitavog duela mahao papirima, a neki od njih su očito isprinti s HRT-ove web stranice, što mu je u više navrata spočitavao i Plenković.

“Čekajte! VI kužite da Bero kopira mene i Acu u Nu2?! Pa, ovo je sve”, napisala je Sever na Twitteru.

Plenković je tijekom sučeljavanja više puta ponovno spomenuo HRT i Sever pa je novinarka pojasnila zašto se njezino ime spominjalo u kontekstu “pripremanja Bernardića” za sučeljavanje.

– U #Nu2 Stanković i ja pripremili smo nekoliko jednostavnih grafova. Točnije, objavili smo izjave Andreja Plenkovića iz predizborne kampanje 2016. da će BDP biti 5 posto, da će smanjiti PDV, otvoriti 180 000 radnih mjesta i izgraditi dječju bolnicu, napisala je Sever na Twitteru.

– Dakle, neke osnovne točke iz predizbornog programa HDZ-a. Ništa posebno. I napisali smo da to nije ostvario. Za to ne treba nekakva posebna priprema niti istraživačko novinarstvo, to je običan i jednostavan novinarski posao, nastavila je.

– Naglašavam, novinarski, a komentare predsjednika HDZ-a koji si dozvoljava da u emisiji na RTL-u govori da sam ja nekoga pripremala za debatu je još jedan napad Andreja Plenkovića na neovisno novinarstvo, zaključila je.

I sam voditelj i urednik emisije “Nedjeljom u 2” Aleksandar Stanković komentirao je spominjanje Maje Sever u sučeljavanju. – U debati na konkurentskoj televiziji obilno se koriste podaci koje smo prezentirali u emisiji kada je gost bio Andrej Plenković. Čak je i logo emisije Nu2 više puta bio u prvom planu i to je sasvim u redu. Nije u redu samo što se Davor Bernardić nije odazvao pozivu za gostovanjem jer su nam neke druge tablice ostale neiskorištene, napisao je, a Maja Sever podijelila na svome Twitter profilu.

Komentari

Komentari