snimka zaslona

MACAN NE ODUSTAJE: “VIDOVIĆ KRIŠTO je guja iz Šume Striborove, ženski Glasnović”

Podijeli

Društvene mreže su se užarile nakon što je jučer komunikacijski stručnjak Krešimir Macan napustio studio emisije Otvoreno HRT-a. Podsjetimo, Macana su razljutile neke od izjava gošće emisije Karoline Vidović Krišto tijekom emisije te je odlučio napustiti studio rekavši: ‘S ovom spodobom ne želim sudjelovati u emisiji!’.

Kasnije je u razgovoru za 24 sata novoizabranu zastupnicu iz Domovinskog pokreta opisao kao guju iz Šume Striborove, a za one koji možda nisu shvatili o čemu se radi na svom je Facebooku objavio ulomak iz knjige Ivane Brlić Mažuranić.

Riječ je o ulomku u kojem majka pokušava sina upozoriti da mu je žena guja, ali sin ne želi prihvatiti istinu ni nakon što je isplazila zmijski jezik.

Bivša urednica i novinarka na HTV-u rekla je danas za 24 sata kako je nije briga što Macan govori nakon što se on dan poslije odbio ispričati.

Podsjetila je da je napustio emisiju kada je ona rekla da se on predstavlja kao nezavisni stručnjak, a, kako je istaknula, radio je za Andreja Plenkovića i danas surađuje s državnim tvrtkama.

– Kad sam krenula to govoriti on je ustao. Ljudi koji se ne mogu suočiti s vlastitom koruptivnosti posežu za ideologijom. Mene ideologija ne zanima. Mene zanima istina – poručila je zastupnica Domovinskog pokreta.

Na njezine riječi reagirao je i Macan rekavši za nju da je ‘ženski Glasnović‘.

– I dalje stojim iza svega što sam rekao. Nisam izgubio živce i to je najpristojniji opis koji sam za nju mogao naći. Čim je ušla u studio u 21:59, bez da je ikoga pozdravila, samo je sjela s pripremljenim papirom što mora reći. Meni je bilo jasno da od emisije neće biti ništa – kazao je.

– Sve bih isto ponovio, ništa nisam uradio u afektu. Ta gospođa je ušla u studio minut prije početka emisije s namjerom da nas svih minira i to je bilo jasno čim je progovorila. Imala je listu za odstrel, govorila je neistine i laži i govorila je prošlosti, o partizanima, a emisija je trebala biti o budućnosti i onome što čeka novu Vladu u kriznim vremenima. Kad sam vidio da je voditelj ne želi prekinuti, Bauk to pokušao, a zatim sam to htio uraditi ja. I ispalo je kako je ispalo. Ne žalim uopće zbog toga što sam otišao iz studija. Nisam htio biti jedan od dva balegara koja se valjaju u dreku s gospođom Vrišto, da, ona nije Krišto nego Vrišto.

Dobro ja nju poznajem, radio sam na televiziji, pa ona je imala profesionalnih gafova, poznata je po izjavi koja skoro da govori kako je Jasenovac bio hotel s četiri zvjezdice, ma ona je ona guja koju je Ivana Brlić Mažuranić opisala u Šumi Striborovoj. Čim sam došao u emisiju, vidio sam da sam upao u zamku, tu su bila četiri političara, meni tu nije bilo ni mjesto. Oni meni mogu reći što god žele, mogu me ispljuvati, a ja ih ne mogu tužiti jer imaju saborski imunitet – eksplozivan je bio Macan i nakon prospavane noći u izjavi za Slobodnu Dalmaciju. Dodao je kako joj se nema namjeru ispričati i kako će biti zbilja žalosno ako ona bude potpredsjednica Sabora.

Komentari

Najnovije