MA NIJE MOGUĆE! S kim Plenković pregovara? Novi šok iz pobjedničkog HDZ-a

Podijeli

Iako je stranka Andreja Plenkovića nadmoćno pobjedila na parlamentarnim izborima

Već sada uz pomoć manjinaca, Radimira Čačića i HNS-a mogu formirati vladajuću većinu, to ne znači da će HDZ stati na tome. Štoviše, prema tvrdnjama upućenih HDZ želi formirati stabilnu većinu, kako bi u nadolazećim danima i kriznim vremenima bez problema mogli donositi sve ključne odluke.

Upravo stoga, u razgovore se Plenković upustio sa pojedicima iz Škorinog Domovinskog pokreta, koji su mu se ponudili odmah nakon što je objavjen rezultat izbora. No, kako nema namjeru previše skretati udesno, djelom i zbog Pupovčeva utjecaja, tako je Plenković odlučio razmotriti ostatke Restart koalicije, u kojoj nakon poraza na izborima vlada očajnička atmosfera.

Plenković je tako kako saznajemo spreman na suradnju sa Silvanom Hreljom, i njegovom Hrvatskom strankom umirovljenika, koja tu mogućnost ne odbacuje, jednako tako za pregovarački stol trebao bi sjesti i sa Krešom Beljakom, čiji HSS u Sabornici ima svega dva zastupnika. No, za šefa vladajuće stranke daleko je najvažnije pokušati postići suradnju sa IDS-om, koji se tome opire, premda su u HDZ-u otvoreni za razgovore s njima, posebice one koji se tiču teritorijalnog preustroja Hrvatske, oko kojega bi se uskoro trebali dogovoriti.

Hoće li se nakon tih dogovora IDS pridružiti Plenkoviću te dati potporu njegovoj Vladi ostaje za vidjeti, no, u svakom slučaju indikativno je da se o toj opciji razmišlja.

Iva Međugorac/Dnevno.hr


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> STRANAČKI VETERAN PREUZIMA HSS I VRAĆA GA ČLANSTVU, Dobivaju i trećeg zastupnika?
>>> Spajaju ministarstva, neki podivljali kad su čuli koga će HDZ staviti za šefa…
>>> I U SDP-U ĆE SE PJEVATI ČAVOGLAVE? Grbin najavio da ide po mjesto predsjednika SDP-a!
>>> Europska država izbacila Hrvatsku s popisa sigurnih zemalja: Stavili nas u društvo sa Švedskom
Komentari

Najnovije