fbpx
Subota, listopad 19, 2019

LUKAVOST JE VRLINA U HRVATSKOJ: Neke režije je bolje plaćati nakon tri mjeseca kašnjenja – evo zašto

Svakakvi načini štednje postanu praksa za mnoge Hrvate jer ponekad je dobro biti lukav

Svakakvi načini štednje postanu praksa za mnoge Hrvate jer ponekad je dobro biti lukav. O jednoj takvoj lukavosti i dovitljivosti piše i Dora Koretić u svojoj kolumni na portalu Novac.hr nakon što joj je čitatelj napisao da pojedine režije plaća s tri mjeseca zakašnjenja jer je “tako bolje”. Čitatelj je konkretno mislio na mjesečne račune za HTV pretplatu koje, tvrdi da je već neko vrijeme prošlo od ove njegove “metode” plaćanja, i kako kaže, tako mu se više isplati.

Koja je ovdje logika? Ako se računi HTV-ove pretplate plaćaju na vrijeme, na svaki pojedini račun pretplate, koji inače iznosi 80 kuna, platit će još dvije kune naknade za nalog banci čime će u tri mjeseca ukupno platiti 246 kuna. Međutim, ako se on malo “napravi grbav” pa ih plati s točno tri mjeseca zakašnjenja, matematika će izgledati nešto drugačije: i dalje će mu ostati za platiti tri računa po 80 kuna, na ime kamata za kašnjenje, tvrdi, platit će ravno 3,91 kunu.

Budući da će čitatelj platiti sva tri računa istodobno, što znači preko jednog naloga, na ime bankarske naknade, izdvojit će samo dvije kune, dok bi izdvojio šest kada bi ih plaćao zasebno. Kada se to sve zbroji i oduzme, čitatelj je uštedio devet lipa. Možda nije puno, ali na godišnjoj razini sigurno znači.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> THOMPSON PRELOMIO: Za proslavu ‘Oluje’ 2019. pjevat će u srcu Hrvatske
>>> Trump pojasnio zašto je deset minuta prije napada na Iran povukao avione
>>> ZBOG SLUČAJA S ROMIMA STIŽE NOVI ZAKON! Da vam nije palo na pamet nepozvani ući u tuđe dvorište
>>> Tisuće Filipinaca žele doći u Hrvatsku i spremni su raditi već za 3400 kuna
Komentari

Komentari