Snimka zaslona - Jadranka Barjaktarović

LUKA MODRIĆ U KARANTENI: Do daljnjeg otkazuju utakmice prve i druge lige

Podijeli

Širenje opasnog koronavirusa diljem svijeta se nastavlja, što, nažalost, utječe na sve pore života, uključujući, naravno, i sport. U Europi je i dalje pod najvećim udarom Hrvatskoj susjedna Italija, iako se i u ostatku Starog kontinenta nastavlja širenje koronavirusa, poglavito u Španjolskoj.

Koliko je situacija poprimila zabrinjavajuće razmjere pokazuje pisanje španjolskih medija. Tako bi prema pisanju španjolske Marce UEFA uskoro mogla donijeti odluku o odgodi utakmica Lige prvaka i Europske lige. Jučer su, podsjetimo, igrane neke uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka, u Engleskoj, na Anfieldu, se igralo pred punim tribinama, dok su PSG i Borussia Dortmund u Parizu igrali bez nazočnosti navijača. Naime, Španjolci tvrde kako svaka druga odluka, osim odgode Lige prvaka i Europa lige, s obzirom na sve što se događa posljednjih dana, ne bi imala nikakvog smisla.

U Španjolskoj su već ranije otkazane niželigaške utakmice, a čelnici Nogometnog saveza Španjolske odlučili su da se do daljnjeg otkazuju utakmice prve i druge lige, Primere i Segunde.

Kad smo kod Španjolske recimo kako je potvrđeno da je košarkaš Reala Trey Thompkins zaražen koronavirusom, zbog čega su u karanteni završili i svi igrači nogometne sekcije ”kraljevskog kluba”, dakle, i kapetan hrvatske reprezentacije, Luka Modrić.

Ipak, iz Kine stižu dobre vijesti. Naime, Kina je proglasila kraj vrhunca epidemije u toj zemlji, javlja BBC. Pandemija bi, predviđaju, trebala završiti do lipnja.

Podsjetimo, početkom lipnja, točnije 12. lipnja, trebalo bi početi Europsko nogometno prvenstvo, koje je također pod upitnikom, iako UEFA zasad o tome šuti. Navodno je pod upitnikom i održavanje Olimpijskih igara u Tokiju.

Komentari

Najnovije