Petak, 5 lipnja, 2020

Luka Modrić: “Ne skrivajte se iza igrača, mi ne odlučujemo gdje će se igrati”

Utakmica sa Slovačkom će se ipak igrati u Rijeci, kako je jučer javljeno. Situaciju je na twitteru prokomentirao i kapetan reprezentacije Luka Modrić:

“Sa Slovačkom u Rijeci,istom strašću kao u svakom gradu Hrvatske. Igrači ne odlučuju gdje. Zato nema skrivanja iza momčadi kad se krivo procjenjuje.”

Naime, HNS je u službenom priopćenju priznao da je razmatrao opciju igranja na većem stadionu “koji bi mogao odgovoriti očekivano velikom interesu navijača”, ali i dodao da je “ipak ostao pri ranije zauzetom stavu da će kvalifikacije biti odigrane u četiri najveća hrvatska grada“. No, HNS nije kazao zašto je ostao pri tome, ako mu to nije bilo presudno samo dva-tri dana ranije, kad je pokrenuta inicijativa za promjenu.

U privatnom razgovoru jedan od vodećih ljudi Saveza rekao je za Sportske novosti kako se sve činilo blizu realizacije, ali u srijedu ujutro javljeno mu je da su se Slovaci predomislili, da nisu prihvatili preseljenje.  No kad je prije dvije godine HNS umjesto u Osijeku, stavio Finsku u Rijeku, napravio je to izravnim dogovorom s UEFA-om. Nije ni tražio odobrenje od Finaca, eventualno ih je kontaktirala UEFA prije nego je upalila zeleno svjetlo. No sada, po toj priči, HNS nije htio “jašiti” kod UEFA-e kad se Slovaci već nisu složili, što upućuje da to baš nije istina, ili ne cijela.

Naime, nekoliko članova Izvršnog odbora nakon svega je za Sportske reklo da bi bez dvojbe izglasali Zagreb da je to službeno došlo na dnevni red.

– Razgovarao sam s Miškovićem prije nego što je potvrđeno da se igra u Rijeci i rekao mu: “Ako je zahtjev igrača i izbornika da se igra u Zagrebu, nema toga tko će me spriječiti da za to glasam, jer oni su najvažniji.” Kao što je i Mišković udovoljio svakom traženju Matjaža Keka – rekao je Nenad Črnko, član Izvršnog odbora HNS-a.

Još u srpnju postojali su prijepori o tom domaćinstvu, tada je prevladala koncepcija da Vatreni igraju po cijeloj državi, iako je to objektivno to prevelika utakmica za Rujevicu i problema će neminovno biti. Prvi s distribucijom ulaznica. Mnogo je zainteresiranih iz svih krajeva Hrvatske i dijaspore, županijski savez traže svoj dio, u konačnici će se igrati u Rijeci, ali pitanje je koliko će karata biti na raspolaganju samim Riječanima. Stadion ima tek oko 8200 mjesta. Bitno manje nego samo istočna tribina u Maksimiru. No, to sve znalo se i u srpnju, a najgore je nekome oduzeti ono što mu se da.

 

Komentari

Komentari