Na terenu su i dalje stotine policajaca iz Federacije BiH i Republike Srpske a pomažu im i pripadnici Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA) kako bi pronašli višestrukog ubojicu

Policija u Bosni i Hercegovini i u utorak je nastavila potragu za višestrukim ubojicom Edinom Gačićem koji se već deveti dan uspješno skriva i za sada nema nikakvih pouzdanih informacija gdje bi se mogao nalaziti.

Na vrućem tragu

Na terenu su i dalje stotine policajaca iz Federacije BiH i Republike Srpske a pomažu im i pripadnici Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA).

Ministar unutarnjih poslova Sarajevske županije Admir Katica u utorak ujutro je ustvrdio kako ipak ima napretka odnosno kako je policija na “vrućem tragu”.

“Noćas smo dobili informaciju, ‘vrući trag je u pitanju i nadam se da će nam pomoći. Dobili smo jednu vrlo vrijednu informaciju i nadam se da će uroditi plodom”, izjavio je Katica gostujući u programu televizije N1.

Brojne dojave

Navodno je riječ i jednoj od brojnih dojava koje je policija dobila otkako je upućen apel građanima da prijave sve sumnje koje bi mogle pomoći pronalasku i uhuićenju Gačića koji je prošle subote u mjestu Tarčin, tridesetak kilometara južno od Sarajeva ubio policajca a pet dana prije toga je u Podorašcu kod Konjica usmrtio jednog muškarca.

Brojne dojave koje je policija do sada dobijala više su joj otežale posao nego što su bile od pomoći jer pretrage terena koje su obavljene nisu dale nikakve rezultate.

Lokalni mediji prenose kako je potraga trenutačno koncentrirana na područje mjesta Hadžići, na pola puta između Tarčina i Sarajeva.

Stanovnici u obližnjim naseljima i dalje su uznemireni, neki od njih odlučili su kao neće slati djecu u škole jer strahuju za njihovu sigurnost sve dok je Gačić na slobodi.

Nagrada za informaciju

Vlada Sarajevske županije u utorak je raspisala nagradu od 50 tisuća konvertibilnih maraka (25,5 tisuća era) za informaciju koja bi dovela do uhićenja Edina Gačića, višestrukog ubojice koji već deveti dan uspješno izmiče policijskim potjerama.

Od prošle subote kada je Gačić u okolici Sarajeva ubio pripadnika MUP-a Federacije BiH županijska je vlada u stalnom zasjedanju a odluka objavljena u utorak dio je nastojanja da se što prije okoča višednevna drama koja je prouzročila veliku uznemirenost među stanovnicima mjesta u kojima je Gačić počinio zločine.

Podsjećaju da je opasan i naoružan

“Raspisuje se nagrada u iznosu od 50 tisuća KM za prijavitelja čije informacije dovedu do uhićenja Edina (Muharema) Gačića, rođenog 01.09.1976. godine u Banjoj Luci, s prebivalištem u selu Brđani, općina Konjic, po raspisanoj tjeralici”, priopćeno je iz županijske vlade.

Istodobno je istaknuto kako se nagrada odnosi samo na dostavljanje informacije koja bi policiji pomogla da pronađe Gačića a nikako nije poziv za uključivanje građana u aktivnu potragu.

Iz vlade podsjećaju da je Gačić naoružan i opasan te bi uključivanje civila u potragu za njim predstavljalo veliki rizik po njihovu sigurnost i živote.

Odbio je sudjelovati u programima

Gačić je osim što je prošle subote ubio policajca u okolici Sarajeva pet dana prije toga u okolici Konjica ustrijelio jednog muškarca.

Prije toga je bio na izdržavanju dugogodišnje zatvorske kazne i to zbog dvostrukog ubojstva koje uključuje i ubojstvo njegove majke.

Po izlasku iz zatvora odbijao je sudjelovati u programima resocijalzacije kao i psihološku pomoć, odselio se iz Banje Luke gdje je ranije živio i nastanio kod Konjica. Hina

KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!