LOŠ GUBITNIK: Sramotne izjave danskog izbornika, za sve mu je kriv Balkan od prije 20 godina

Podijeli

Prije dvije godine bile su posljednje na Europskom prvenstvu, u Dansku su otišle oslabljene, ispraćene bez prevelikih nada. Međutim, pobijedile su Mađarsku na otvaranju i tu kao da se sve promijenilo. Počele su naše rukometašice osjećati da mogu, pa je pala i Nizozemska, i Srbija, pa u drugom krugu Rumunjska Njemačka.

Norveška je bila previsoka prepreka, kao i Francuska u polufinalu, ali Hrvatska je opet bila odlična kad je bilo važno. U utakmici za treće mjesto u Herningu ‘Kraljice šoka’ doslovno su pregazile Dansku, koja je bila veliki favorit. Ispisale su izabranice Nenada Šoštarića jednu od najljepših priča u povijesti hrvatskog sporta, osvojile su prvu medalju na velikim natjecanjima!

Izbornik Hrvatske Nenad Šoštarić nakon utakmice se osvrnuo na bivšeg izbornika Danske:

– Moram reći da smo imali strašnu motivaciju u njihovom bivšem izborniku koji je rekao da smo mi vrlo, vrlo nisko u ženskom rukometu i da nemamo niti jedan posto šanse dok igramo protiv Danske, prenose sportske novosti 

Njegov danski kolega Jesper Jensen teško je pronalazio riječi:

– Žao mi je zbog svega, mučno mi je u želucu. Igrali smo tako dobro cijeli turnir i teško nam je prihvatiti da smo na kraju ostali bez ičega. Čestitam Hrvatskoj i njenom izborniku na sjajnom poslu s igračicama koje su imali. Imam osjećaj da bismo pobijedili da smo odigrali utakmicu na našoj najvišoj razini, ali to nije bio slučaj. Možda nismo mentalno bili pripremljeni na ulogu favorita – rekao je Jensen.

Osvrnuo se i na suce:

– Ovo je bilo smiješno! Ništa nam nisu sudili, a s druge strane Hrvaticama sve. Ovo je izgledalo kao da smo igrali na Balkanu prije dvadeset godina, kada ste unaprijed znali da ćete biti prevareni. – rekao je Jensen koji je konstantno prigovarao za zapisničkim stolom:

– Sutkinje su stalno vršile veliki pritisak na nas, sve je to podsjećalo na nešto otprije 20 godina, kada su sutkinje i igračice trčale okolo i razgovarale balkanskim jezicima.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

>>> A što ćemo sad? Obistinio se najgori scenarij koji je Hrvatska mogla zamisliti…
>>> (VIDEO) SNIMKA IZAZVALA PANIKU: Medicinska sestra primila cjepivo – i srušila se: Snimka se proširila cijelim svijetom
>>> Je li slanina stvarno zdrava ili nas varaju? Evo što kažu nutricionisti!
>>> Skandal: Misica hrvatskih korijena nije dobila krunu zbog spornog podrijetla
>>> ‘PROPUST’ POREZNE UPRAVE: Dopustili su da porezni dug od 2 milijuna kuna ode u zastaru, a zanimljivo je i tko je dužnik
Komentari

Najnovije