Subota, 8 kolovoza, 2020

LOŠ DAN ZA HRVATSKU: 18 u Zagrebu, 12 u Karlovcu, 10 u Vukovarsko-srijemskoj županiji…

U PGŽ-u 5 oboljelih

Pet novooboljelih od COVID-19 zabilježeno je u srijedu u Primorsko-goranskoj županiji, javili su iz Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ-a.

Od toga su četiri osobe kontakti oboljelih iz obitelji i bili su u samoizolaciji. Još jedna novooboljela osoba je iz Srbije, i također je bila u samoizolaciji.

U Zagrebu 18 zaraženih

Stožer Grada Zagreba objavio je da je 18 novih pozitivnih u Zagrebu, sada je 355 aktivnih slučajeva.

“Imamo devet osoba koje imaju nejasnu anamnezu, a devet su kontakti ranije pozitivnih sugrađana”, rekao je šef Zavoda “Dr. Andrija Štampar” Zvonimir ŠostarAleksandar Šostar.

Tri nova u Zagrebačkoj županiji

U Zagrebačkoj županiji evidentirana su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, te su trenutno aktivna 64 slučaja, izvijestio je u srijedu Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije.

Novih 6 u Osijeku

Hrvatski zavod za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije i Klinički bolnički centar Osijek testirali su tijekom posljednja 24 sata ukupno 228 uzoraka. Šest je bilo pozitivno na koronavirus, tri iz Osijeka, dva iz Našica i jedan s područja Belog Manastira.

Epidemiološka služba Zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije stavila je u samoizolaciju 16 novih kontakata oboljelih osoba, pa se trenutno u samoizloaciji na području te županije nalazi 438 osoba.

Policija je provjeravala osobe u samoizolaciji i prema dojavama građana i samoinicijativno. Od dvije dojave jedna se pokazala točnom i to u Tenji gdje se osoba kojoj je izrečena mjera samoizolacije nije nalazila na prijavljenoj adresi. Samoinicijativno su provjerili 90 osoba i nije utvrđeno ni jedno kršenje.

U Šibensko-kninskoj dva slučaja

“U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije imamo 2 nova slučaja oboljenja od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o jednoj muškoj osobi srednje životne dobi, koja trenutno boravi na području općine Unešić i ima prebivalište u susjednoj županiji i koji je kontakt osobe iz Slavonije. Druga oboljela osoba je muškarac iz Knina, srednje životne dobi za kojeg je epidemiološka obrada u tijeku”, objavio je stožer.

Čak 12 zaraženih u Karlovačkoj

Stožer civilne zaštite Karlovačke županije za podne je najavio izvanrednu tiskovnu konferenciju i to zbog povećanja broja oboljelih.

Po neslužbenim informacijama do sad je utvrđeno čak 12 pozitivnih osoba, javlja KAportal.

U Zadarskoj županiji jedan novozaraženi

Na zadarskom području jedna je novozaražena osoba koronavirusom, a riječ je o kontaktu prije oboljele osobe, izvijestio je u srijedu Stožer Civilne zaštite Zadarske županije.

Na području Zadarske županije trenutačno su 52 osobe zaražene koronavirusom, najviše u Zadru – 38, Bibinjama šest, Pagu dvije te po jedna osoba u Biogradu, Ninu, Pakoštanima, Privlaci, Sukošanu i Svetom Filipu i Jakovu

Dvije zaražene osobe u Istri

Stožer Civilne zaštite Istarske župaije izvijestio je jutros da je u protekla 24 sata analiziran 201 uzorak brisa. Zaraza koronavirusom utvrđena je kod dvije osobe, a radi se o bliskim osobama već pozitivnih osoba.

Jučer je također testiran veći broj osoba, njih 237, i nije bilo pozitivinih na koronavirus.

9 novooboljelih u Splitsko-dalmatinskoj

Na području Splitsko-dalmatinske županije danas je evidentirano 9 novooboljelih osoba pozitivnih na Covid infekciju, i to šest osoba iz Splita, te po jedna iz Solina, Trogira i Vrbovca.

Svi novoboljeli kontakti su prethodno oboljelih osoba. Uz 9 novooboljelih osoba sa područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivna na covid infekciju je i jedna osoba sa područja grada Zagreba koja je testirana u Splitu.

U samoizolaciji su 683 osobe, a 3 covid pozitivne osobe nalaze se na bolničkom liječenju u KBC u Split, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije

Jedna oboljela osoba u Krapinsko-zagorskoj

Na području Krapinsko – zagorske županije u protekla 24 sata evidentirana je 1 osoba pozitivna na koronavirus (Oroslavje).

Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području Krapinsko – zagorske županije je 12.

U samoizolaciji se nalazi 55 osoba.

10 novih slučajeva u Vukovarsko-srijemskoj

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 10 novih pozitivnih osoba na COVID-19 ( 4 osobe iz Starih Mikanovaca, 3 iz Vinkovaca, 2 iz Tovarnika i 1 iz Vukovara).

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 137, od kojih su 52 osobe izliječene.

Trenutno su u županiji 3 osobe hospitalizirane zbog COVID-19 bolesti.

U samoizolaciji na području županije nalaze se 462 osobe.

Četiri novozaražena u Brodsko-posavskoj

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije četiri su nove pozitivne osobe na virus SARS-CoV-2. Kod tri osobe se radi o kontaktima već ranije potvrđenih pozitivnih osoba, a za jednu je osobu u tijeku epidemiološka obrada odnosno utvrđivanje njenih kontakata.

Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 130, dok je broj aktivnih slučajeva 80.

Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalaze 463 osobe (34 manje u odnosu na prethodni dan).

Četiri nova slučaja u Virovitičko-podravskoj

Na području Virovitičko-podravske županije utvrđena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom. U tri slučaja riječ je o kućnim kontaktima već zaraženih osoba, a riječ je o tri ženske osobe u dobi od 19, 50 i 82 godine.

Imaju blage simptome. Četvrta pozitivna osoba je kontakt s posla, riječ je o ženi u dobi od 51 godinu, koja je bez simptoma.

U analizi je 55 uzoraka, ali još uvijek nisu svi obrađeni. Jedna osoba se oporavila, rečeno je na press konferenciji stožera Virovitičko-podravske županije.

Lika sedmi dan bez zaraženih

Sedmi dan za redom u Ličko-senjskoj županiji nema novooboljelih osoba od COVID-19. Ukupno je oboljelo 30 osoba od Covida-19 od čega je 8 aktivnih slučaja, 21 osoba izliječena te jedna osoba preminula.

Osam novih slučajeva kod Požege

U Požeško-slavonskoj županiji potvrđeno je osam novih slučajeva zaraze covidom-19. Na posljednjem testiranju obrađeno je 90 uzoraka, a ukupno je dosad testirano 2.817 uzoraka.

Na području županije trenutno su 83 aktivna slučaja zaraze, a 78 osoba je u kućnoj izolaciji, dok je pet osoba hospitalizirano. U samoizolaciji se nalaze 294 osobe.

Komentari

Komentari