Petak, 5 lipnja, 2020

Na London Bridgeu, 6 osoba poginulo, najmanje 20 ozlijeđenih. Ubijena 3 napadača

Šest osoba je poginulo, a najmanje 20 je ozlijeđeno u novom terorističkom napadu u Velikoj Britaniji. Napadači su se zaletili kombijem u pješake na London Bridgeu u centru Londona, javljaju engleski mediji. Tri osumnjičenika su ubijena. Prema prvim izvještajima napadači su nosili lažne samoubilačke veste.

Policija i hitne službe okružile su most, a očevici kažu kako se bijeli kombi samo zaletio u pješake koji su se šetali poznatim mostom. Kombi je vozio muškarac kojeg je policija uhitila. Promet je na mostu zatvoren u oba smjera te policija radi očevid dok hitne službe pomažu unesrećenima.

Osim napada na poznatom London Bridgeu u srcu Londona, dogodio se još jedan napad u obližnjem Borough Marketu, tamo je zabilježeno više napada noževima. Reporterka BBC-ja, koja je u trenutku nesreće bila na mostu, kazala je kako je kombi vozio najmanje 80 kilometara na sat u smjeru centra Londona.

Treći napad od ožujka Ovo je treći teroristički napad u Velikoj Britaniji od kraja ožujka. U sličnom napadu 22. ožujka, kada je napadač Khalid Masood autom naletio na pješake na mostu Westminster pored Parlamenta poginulo je šest osoba i ozlijeđeno najmanje 50 osoba. U bombaškom napadu u Manchesteru 22. svibnja poginulo je 22 osobe i ozlijeđeno još 116 osoba kada je samoubojica bombaš Salman Abedi detonirao bombu na koncertu Ariane Grande.

Izvor: vecernji.hr
Foto: EPA/WILL OLIVER

Komentari

Komentari