Utorak, 20 listopada, 2020

LJUTITI GRAĐANIN U VUKOVARU PRIŠAO MINISTRU, EVO ŠTO GA JE PITAO!

Poslije polaganja vijenaca u spomen na smrti Blage Zadre i Alfreda Hila jedan je građanin, koja je stajala odmah iza novinara, tijekom davanja izjave ministra Gordana Grlića Radmana počeo postavljati pitanja neugodna pitanja.

Ministar je govorio o svojoj posjeti Subotici i razgovorima sa predstavnicima tamošnjih Hrvata, a onda i o današnjem programu u Petrovaradinu kada će Hrvatskom nacionalnom vijeću biti predana obnovljena kuća bana Josipa Jelačića. Tom prilikom Grlić Radman treba se sastati i s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kada će biti razgovora o položaju Hrvata u Srbiji, njihovoj zastupljenosti u tijela vlasti, obilježavanju mjesta logora. Na to je građanin odlučio postaviti pitanje ministru.

– Gospodine Grliću može jedno pitanje. Da li gospodin Vučić i njegova Vlada, koji negiraju postojanje logora, je li on svjestan toga i je li priznao da su postojali logori. Njegova obećanja možete okačiti mačku o rep. Znamo tko je on i tko je SNS kao i tko je SDS koji sve negiraju. Milorad Pupovac štiti četnike, a ne pravoslavce, zato je i ušao u politiku, rekao je taj građanin za kojega se kasnije neslužbeno doznali da se radi o Slavku Adamku iz Osijeka.

Grlić Radman je diplomatskim riječnikom odgovorio kako je povijest i živote teško vratiti ali i da se kroz dijalog moraju svi problemi rješavati te da mu je čast i ponos boriti se za hrvatske interese.

– Jako lijepo pjevate ali vas je loše slušati. Trideset godina čekamo da se pravda zadovolji. Što ste čekali 30 godina?, rekao je Adamko na kraju.

Potom je ministar Tomo Medved, koji je prethodno dao izjavu, pozvao Grlić Radmana da idu dalje. U razgovor s Adamkom se potom uključio Stjepan Sučić, inače državni tajnik za zatočene i nestale kojemu su u ratu ubijeni roditelji i koji je i sam bio branitelj.Sučić je pokušao smiriti situaciju ali Adamko nije odustajao. U jednom trenutku je rekao i kako Vukovarom šetaju koljači i ubojice a da država po tom pitanju ništa ne čini na što mu je Sučić rekao neka pokaže tko su. Odgovor Adamka je bio da ne zna jer on nije tada u Vukovaru. Na samome kraju Sučić ga je dodirnuo blago za ruku na što je Adamko burno reagirao kazavši da ga ne dodiruje. Poslije toga su se svi razišli.

Mediji su ovo ocijenili kao “provokaciju” i “incident” te “propust sigurnosnih službi”.

Komentari

Komentari