Nedjelja, 12 srpnja, 2020

LJUTITI GRAĐANI DOČEKALI PLENKOVIĆA: Sa suzama u očima ga pitali, pije li vaše dijete nečistu vodu 

Jučer su stanovnici Slavonskog Broda ostali bez pitke vode, a danas su iz Zagreba prema Brodu poslane cisterne kojima će se dopremati pitka voda tijekom sljedećih dana.

U 14 sati na sastanak Stožera civilne zaštite stigli su predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Premijera Plenkovića su u Slavonskom Brodu dočekali nezadovoljni roditelji i majka u suzama: “Moje dijete od 14 mjeseci pije flaširanu vodu, pije li Vaše?!”. “Primate toliku plaću, a samo nas lažete!”, “Prodali ste nas za jednog ruskog špijuna!”, javlja dnevnik.hr. 

Građani kupuju vodu u trgovinama, a gradonačelnik Mirko Duspara smiruje situaciju i napominje da nema razloga za paniku.

Jedna mještanka pitala se tko će joj vratiti 500 kuna koje je potrošila na kupovnu vodu, piše 24 sata.

– Cisterne s vodom već su na terenu, a tijekom dana u grad stiže još 200.000 litara flaširane vode, rekao je gradonačelnik Mirko Duspara.

Područje ekološkog incidenta i tvornicu vode na vodocrpilištu posjetio je danas i predsjednik SDP-a Davor Bernardić, koji je ustvrdio da “Vladin nerad ugrožava živote Brođana”.

“Danas sam ovdje jer se građani zadnjih devet godina bore za čist zrak. U zadnje dvije godine ovdje su bila tri ministra iz HDZ-ovih vlada. Tri ministra koji su došli poslikali se i otišli”,kazao je

Zamjenik brodsko-posavskog župana Stjepan Bošnjaković rekao je da će cisterne za opskrbu vodom izvan Slavonskog Broda biti na tri lokacije u Bebrini, Brodskom Stupniku i Oriovcu, te da se očekuje postavljanje dodatnih spremnika kako bi se građani mogli opskrbiti dovoljnim količinama vode.

Predsjednica telefonski izrazila podršku

Zbog nastale ekološke katastrofe i onečišćenja vode u Slavonskom Brodu i okolici gradonačelnika Mirka Dusparu osobno je kontaktirala i predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović koja je iskazala svoju punu podršku u što skorijem rješavanju situacije u kojoj su se našli stanovnici Slavonskog Broda i okolice, priopćili su iz Grada.

Djelatnici i volonteri Hrvatskog Crvenog križa rano jutros dostavili su gotovo 9000 litara vode u bocama slabo pokretnim stanovnicima Slavonskog Broda i okolnih naselja koji su ostali bez pitke vode, izvijestio je u subotu Crveni križ.

Riječ je o vodi u bocama namijenjenoj ranjivim skupinama ljudi – starima, nemoćnima, bolesnima i nepokretnima.

Vodu im dostavlja 25 volontera i djelatnika Crvenoga križa na kućnu adresu i dosad je dostavljena za 85 korisnika. Za svaku osobu osigurano je u prvoj fazi 18 litara pitke vode.

“Za sve ostale građane osigurane su cisterne s pitkom vodom te Hrvatski Crveni križ moli sve one građane koji su pokretni da si na cisternama u gradu sami osiguraju vodu jer je naša prva zadaća pobrinuti se za one koji do pitke vode ne mogu sami,” poručuje Crveni križ.

>>> DUSPARA: Otkriti ćemo tko je počinitelj ovog terorističkog napada

>>> KRENULA PODJELA VODE U BRODU: Objavljene lokacije cisterni s vodom

Komentari

Komentari