Nedjelja, 5 travnja, 2020

LJEPOTA PROMJENE: Pogledajte što je orkansko jugo učinilo ljepotici Jadrana

Nakon olujnog juga koje je bilo zahvatilo Dalmaciju i otoke prometno odvojilo od kopna, plaža Zlatni rat opet je promijenila izgled. Jak vjetar i djelovanje morskih struja puntu su zaokrenuli prema zapadu.

Ostat će Zlatni rat tako nakrivljenog pješčanog vrata dok ga opet struje i vjetar ne “poravnaju” ili ga tramuntana ne okrene prema Bolu i kao ponekad, formira zavijutak s jezerom u sredini u koje će se baciti pokoji hrabri pojedinac pojačavajući svojim činom prirodnu senzaciju, piše Bol.info. Fotografije je snimio Roni Marinković i objavio na Facebooku.

Fenomen Zlatnog rata leži u njegovoj očaravajućoj ljepoti promjene, u neočekivanoj promjeni oblika, izgleda, doživljaja.

Za one koji istinski osjećaju magičnu moć prirode, Zlatni rat predstavlja obožavanu opsesiju ljepote, simbol vječite otvorenosti i izloženosti neočekivanim promjenama i rezultatima tih promjena. Zlatni rat je zaštićeni krajobraz prirode i poseban geomorfološki fenomen, njegove su pješčane strane dugačke oko 400 metara, a u sredini je gusta i borova šuma.

Zlatni rat vole kupači i surferi, mještani i turisti, ne može se pobrojiti koliko je puta njegova slika obišla svijet predstavljajući turističke ljepote Bola, Brača i Hrvatske, te koliko je puta uvršten među najljepše plaže Europe, pa i svijeta. Možemo se nadati da će u svojoj ljepoti ostati sačuvan od nadolazećih izazova i opasnosti vremena u kojem živimo.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> Opljačkani Ćiro otkrio na koga sumnja: Bio sam uvjeren da je nemoguće razvaliti sef jer je švicarski!

>>> DALIJA OREŠKOVIĆ POTPUNO SKRENULA: Izvrijeđala branitelje ”Oni su metastaze karcinoma”

>>> Viktor Orban o migrantima i Sorosu: Ako netko želi negdje živjeti, mora imati suglasnost te države i njezinih građana!

Komentari

Komentari