Shutterstock

Liječnik napastovao pacijenta koji je bio u komi? Ljubio je unesrećenog, a evo gdje su sve pronašli njegov DNK

Podijeli

Opći sud u Banjoj Luci potvrdio je optužnicu protiv nekadašnjeg načelnika Klinike za anesteziju i intenzivno liječenje UKC Republike Srpske dr. Darka Golića zbog spolnog uznemiravanja pacijenta, prenosi Dnevni avaz.

Prema optužnici Golić jе zlostavljao 36-godišnjeg muškarca, oca dvoje djece, koji nakon prometne nesreće ležao u UKC RS i određeno vrijeme bio u komi iz koje se probudio. Prema neslužbenim informacijama DNK optuženog Golića pronađen je na pacijentu, njegovoj posteljini, naočalama, te na pelanama za odrasle.

Zlostavljanje se odigralo 19. siječnja prošle godine u periodu od 19 do 22 sata, a medicinsko osoblje je zateklo Golića kako ljubi pacijenta u predjelu lica.

Prema dokumentima iz istrage Golić se tereti da je obljubio nemoćnog pacijenta u ‘šok sobi’. Pacijent je prije toga danima bio u komi nakon promente nesreće.

Nakon što se probudio nije se mogao braniti jer je bio vezan za krevet, što je uobičajena procedura kako bi se spriječilo samoozljeđivanje.

Svjedoci su opisali da je pacijent u prisustvu dr. Golića bio vidno uznemiren i preplašen, te da mu je tijekom njegovog boravka u sobi puls skakao i do 150. Sam pacijent je, iako teško govori, policijskim inspektorima potvrdio da ga je zlostavljao dr. Golić, piše  Dnevni avaz.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI

>>> VODEĆI HRVATSKI SUDAC JASAN : Uzvikivanje “Za dom spremni” ne može biti kazneno djelo
>>> Novi soj korone je 50 posto zarazniji, ovo su njegovi simptomi
>>> PRAVA ISTINA! Od čega je točno umrila najmlađa žrtva korone
>>> Eldorado u Europi: Jedna su od najbogatijih zemalja svijeta, a sada će biti još bogatiji!
Komentari

Najnovije