Utorak, 14 srpnja, 2020

LETICA RASTURIO KOLINDU: Bilo bi joj pametnije da se pokrila ušima i šutjela o ovome

Ugledni socijolog i analitičar Slaven Letica, na svojem je facebook profilu prokomentira sudbinu mostarskog ALuminija i reakciju hrvatskih političara na istu, njegou objavu u potpunosti prenosimo:

Političari od mostarskog aluminija, politička i akdemska korupcija

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović javno se oglasila povodom gašenje proizvodnje u mostarskoj tvornici Aluminij: “Eskalacija problema u slučaju Aluminija rezultat je dugogodišnjeg zanemarivanja evidentnih problema u poslovanju ove strateški važne tvrtke. Zabrinuta sam za sudbinu i egzistenciju radnika i čvrsto ih podupirem u zahtjevu za rasvjetljavanje svih činjenica koje su dovele do ove situacije. Želim vjerovati da je RH kao suvlasnik Aluminija napravila sve u cilju zaštite nacionalnih interesa i interesa radnika o čemu sam zatražila hitno očitovanje Vlade RH.”

Predsjednici KGK bilo bi pametnije da je o toj temi, o kojoj baš ništa ne zna, šutjela. Ili, kako bi narod kazao: da se je pokrila ušima, prenosi dnevno

Posebice zbog toga što su ona, Andrej Plenković i vodstvo HDZ-a, ali i rektor Sveučilišta u Zagrebu, u hrvatskoj javnosti stvarali kult dr. Dragana Čovića koji je glavni krivac za iluziju zvanu – Aluminij.

Slom Aluminija nije samo „konačni pad socijalizma“, nego i dokaz kako stranački (državni) kapitalizam u režiji HDZ-a i SDP-a završava u ekonomskoj katastrofi, trošenju 5 ili 10 milijardi proračunskih eura u brodogradilišta, poljoprivredne „kombinate“, aluminijsku industriju itd. Iritantno je ekonomsko neznanje predsjednice KGK koja nema niti jednog savjetnika koji bi položio osnove teorijske i poslovne ekonomike na ozbiljnom američkom ili njemačkom sveučilištu.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Penava o odluci Ustavnog suda: Gdje su ustavna prava za silovane žene?
>>> Fra Mario Knezović: Ne treba nam TV serijal o Titu, sve se o njemu može reći u par rečenica
>>> Posljedice mogu biti i kobne: Petero ljudi zaraženo virusnom bolešću koju prenosi opasni kukac, a do uboda uopće nije došlo
>>> Tisuće maturanata pale su zbog ovih pitanja državnu maturu: ‘Po kojoj se osobini lijeva ruka razlikuje od desne?’
Komentari

Komentari