Subota, 25 siječnja, 2020

Legende ‘vatrenih’ složne: Ova Hrvatska može pobijediti svakoga!

Nikola Jerkan i Goran Vlaović za španjolske su medije analizirali današnju hrvatsku reprezentaciju te su se prisjetili veličanstvenog uspjeha na SP-u 1998. godine kad su obojica bili nezamjenjivi u momčadi koja je osvojila svjetski broncu

Bivši branič Nikola Jerkan, osvajač brončane medalje s Hrvatskom na Svjetskom prvenstvu 1998. godine, smatra da sadašnja hrvatska reprezentacija može pobijediti bilo koga na prvenstvu u Rusiji.

‘Ova reprezentacija ima više kvalitete od naše iz 1998., ima važne igrače u velikim klubovima poput Modrića u Real Madridu ili Rakitića u Barceloni. Mi nismo imali igrače koji su bili glavni u velikim ekipama’, rekao je 53-godišnji Jerkan u razgovoru za španjolski sportski dnevnik Marca.

Ovi igrači sposobni su pobijediti bilo koga na Svjetskom prvenstvu’, dodao je.

Marca je napravila priču pod naslovom ‘Aroma iz ’98: Hrvatska želi ponoviti uspjeh iz prošlosti’ u kojemu se navodi:

‘Godine 1998. grupa igrača je postigla nešto nezamislivo. Pojavili su se u polufinalu Svjetskog prvenstva u svom prvom sudjelovanju gdje su pali u utakmici s domaćinom i kasnijim prvakom, Zidaneovom Francuskom. U borbi za treće mjesto nadigrali su Nizozemsku 2:1. Hrvatska se preko nogometa predstavila svijetu kao nezavisna država.’

‘Fundamentalna razlika između sadašnje Hrvatske i one iz 1998. jest ta da smo tada puno propatili kroz rat. Bili smo izvan zemlje te smo htjeli podariti radost svojim ljudima koji su jako patili. To je bio način da kažemo: ‘Mi smo Hrvatska i ponosni smo što branimo ovu zemlju.’ Svlačionica je odisala motivacijom, mislim da je to bilo ključno’, rekao je Jerkan iza kojega je 36 nastupa u ‘kockastom’ dresu.

Jerkan se u ulozi skauta nalazi u kampu hrvatske reprezentacije u Rusiji. Njegov zadatak uoči ovog prvenstva bilo je praćenje Argentine koju su hrvatski nogometaši pobijedili 3:0.

Bivši napadač Goran Vlaović, koji je prije 20 godina zatresao mrežu Njemačke u četvrtfinalnoj pobjedi od 3:0, također kaže kako su tada igrali s posebnim emocijama.

Komentari

Komentari