Ponedjeljak, 19 listopada, 2020

LABROVIĆU, NADMAŠI OVAJ “PERFORMANS”: Američko veleposlanstvo u Moskvi izvjesilo LGBT zastave, evo što su Rusi uradili!

Američko veleposlanstvo u Moskvi je prošlog tjedna na prednjem pročelju postavilo dugačku zastavu, simbol “LGBT” zajednice, u čast “Pride mjeseca” lipnja.

Zastava, koju u Rusiji vide kao simbol američkog imperijalizma i nametanja vlastitih vrijednosti kao univerzalnih, se u Rusiji često rijetko pojavljuje u javnosti zbog zakona koji zabranjuje homoseksualnu propagandu uperenu prema maloljetnicima i činjenice da je podrška Rusa pro-lgbt politikama vrlo niska.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Happy pride month 🏳️‍🌈♥️ #happypridemonth #loveislove #pride #priderussia

Objavu dijeli Alina Lutsenko (@avishneva)

Američki predsjednik Donald Trump zabranio je američkim veleposlanstvima da početkom lipnja postave zastave Pridea na službenim stupovima za zastave veleposlanstava, što je u suprotnosti sa službenim izjavama administracije Trumpa u znak podrške LGBT, ali je ona u Moskvi postavljena na pročelju.

Homoseksualni Rusi su napravili “tulum” pred veleposlanostvom i objavili na društvenim mrežama fotografije sebe pred zastavom, obučeni u odjeću duginih boja, često kako ljube svoje istospolne partnere.

Međutim, ono što je uslijedilo kad su se razišli, a što možete vidjeti na videu, nije bilo u skladu s planovima veleposlanstva… je li zastavu ostavio netko od onih koji su slavili pred veleposlanstvom nije poznato, ili su je protivnici Pridea donijeli kako bi umjetničkim performansom uz sudjelovnje prolaznika pokazali što o njoj misle. Uglavnom, pogledajte reakcije Moskovljana!

 

Komentari

Komentari