Foto: Fah, Sisačka biskupija

KUŠČEVIĆU 6.000 KUNA KAZNE JER JE SEBI PRENAMIJENIO ZEMLJIŠTE – A KAZNU NE MORA PLATITI, NEĆETE VJEROVATI ZAŠTO!

Podijeli

Danas je održana 102. sjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa na kojoj se, između ostaloga, raspravljalo i o bivšem saborskom zastupniku HDZ-a i nekadašnjem ministru Lovri Kuščeviću.

Kako javlja reporter N1 Ivan Hrstić, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa odlučilo je da je Kuščević bio u sukobu interesa pri odlučivanju o prenamjeni zemljišta dok je bio načelnik općine Nerežišća.

Povjerenstvo mu je i izreklo sankciju zbog neprijavljivanja nekretnina u imovinsku karticu.

Odbili su Kuščevićeve tvrdnje da je došlo do zastare. Međutim, kazna od 6.000 kuna u 6 rata neće se moći naplatiti, jer Kuščević više nije dužnosnik, javlja N1.

Kuščević je na prenamjeni zemljišta koju je isposlovao samom sebi kao načelnik općine zaradio milijune, pa ipak – zemljište i vila na njemu mu, kako stoje stvari, ostaju! Naime, iako je bio u sukobu interesa, sama prenamjena je bila – po zakonu!

Kuščević je, podsjetimo, nakon što je smijenjen s ministarskog mjesta i ostao bez stolice u Saboru, zatražio da mu država po sistemu 6 + 6 isplati još 12 plaća, oko 200.000 kuna, a tražio je dodatno i naknadu za izgubljeno mjesto u općinskom vijeću.
Komentari

Najnovije