Četvrtak, 23 siječnja, 2020

KURZ ODLUČNO, SAD JE DOSTA: Zatvara džamije i deportira imame iz Austrije

Kancelar Sebastian Kurz, najmlađi svjetski lider, naredio je zatvaranje sedam džamija i počeo je deportirati “radikalne” imame natrag u svoje domovine zbog kršenja nedavno donesenog austrijskog zakona koji zabranjuje “politički islam”

„Paralelna društva, politizirani islam ili radikalne tendencije islama nemaju mjesta u našoj zemlji” – rekao je gospodin Kurz na konferenciji za novinare najavljujući nove mjere u Beču protiv katastrofalnih rezultata multikulturalizma u zapadnoj Europi, piše britanski Telegraph.

Najmlađi vođa svijeta vjeruje da muslimani moraju biti lojalni Austriji i imati volje integrirati se u društvo ako žele ostati u zemlji.

Ako formiraju “paralelna društva” i počnu propovijedati “politički islam”, politiku identiteta i podjele, oni će biti protjerani.

Od kada je preuzeo dužnost prošle godine, vlada Sebastian Kurza istražuje muslimanske organizacije za koje se sumnja da su prekršile austrijski islamski zakon koji je donesen 2015. godine.

Zakonom se nastoji spriječiti svaki sukob između “razmišljanja o sebi kao o pobožnom muslimanu i ponosnom austrijskom građaninu u isto vrijeme” uz pomoć reguliranja djelovanja islamske zajednice.

Dva imama su već dobila naloge za deportaciju, i još 60 ih je pod istragom, te bi se mogli suočiti s protjerivanjem zajedno sa svojom cijelom obitelji, izjavio je austrijski ministar unutarnjih poslova Herbert Kickl.

31-godišnji Sebastian Kurz, koji je prošle godine proglasio pobjedu na austrijskim općim izborima, obećavši uništiti Novi svjetski poredak, ispunio je obećanje da će ignorirati globalne smjernice Europske unije koje se tiču​muslimanske imigracije.

U konačnici Kurz planira povratiti austrijski suverenost vodeći državu izvan Europske unije.

Dužnosnici UN-a su nazvali austrijsku koaliciju “opasnim razvojem političkog života Europe”, te su izrazili posebnu zabrinutost zbog nove tvrdokorne politike protiv migranata koju je odobrio kancelar Sebastian Kurz.

Kurzova popularna nacionalistička i antiglobalistička politika pokazala se duboko zabrinjavajućom za Ujedinjene narode, koji trenutno traže otvorene granice širom svijeta.

Visoki povjerenik UN-a za ljudska prava Zeid Raad Al Hussein kritizirao je novu austrijsku antiglobalističku vladu, tvrdeći da je njihova politika “opasna za demokraciju”.

“Moramo biti vrlo oprezni glede toga postoji li efekt imitacije kod drugih političara u Europi” – rekao je Al Hussein i upozorio: “Ekstremna desnica bi trebala vrlo pažljivo razmisliti o tome gdje vodi svoje zemlje i kontinent u cjelini.”

Socijalistička frakcija u Europskom parlamentu također se izjasnila protiv nove koalicije, ističući kako neće isključiti slične sankcije protiv Austrije.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> Ma je li moguće? Škoro otkrio nešto neugodno o Thompsonu

>>> PROROČANSTVO PREDVIĐA SMAK SVIJETA VEĆ 2019.: Sve je postalo jasno kad je Trump povukao vojsku iz Sirije

>>> Komšićev savjetnik poziva na terorizam u Hrvatskoj!?

Komentari

Komentari