Četvrtak, 28 svibnja, 2020

Krstičevićeva sudbina ovisi o samo jednoj osobi: Njeno ime i više vam je nego poznato

Uvelike se u javnom prostoru, unazad nekoliko tjedana vodi rasprava o ministru obrane Damiru Krstičeviću, koji je u djelu javnosti obilježen kao glavni i odgovorni za debakl prilikom kupnje izraelskih borbenih aviona.

Dok se u javnosti propitkuje Krstičevićeva uloga u cijeloj priči, inertna oporba predvođena beživotnim Davorom Bernardićem, liderom propalog SDP-a najavljuje da će o njemu raspravljati u sabornici, gdje će zatražiti ministrovu ostavku. Možeš mislit, kako će im to poći za rukom. Takvih scenarija, unazad godinu dana hrvatska se javnost nagledala i naslušala, a svi oni nisu nas doveli baš nigdje. Tapkamo u mjestu, a činjenično je stanje da jedina osoba koja može odlučivati o Krstičevićevoj sudbini u ovom trenutku nije nimalo apstraktna, riječ je naravno o premijeru Andreju Plenkoviću. I baš stoga gotovo sa sigurnošću može se reći da Krstičević razloga za brigu nema, barem kada je riječ o nastavku ministarske karijere.

Naime, Krstičević je jedan od ministara koji uživaju ogromno premijerovo povjerenje, osim toga valja znati da je riječ o miljeniku konzervativnog djela javnosti, ali i konzervativnog djela HDZ-a kojemu se Plenković više ne želi pa i ne smije zamjerati. Jer ono što valja znati jest da se Plenković konzervativcima iz svojih redova zamjerio eliminacijom Milijana Brkića koja još uvijek nije do kraja i adekvatno odrađena, ako ne želi do kraja razići se sa stranačkom desnicom (a ne želi) Krstičević je karta koja mu je potrebna, i s kojom naprosto mora igrati.

Osim toga, Plenković i bez tih spoznaja ministra cijeni i kao ratnika, i kao čovjeka koji solidno obavlja svoj posao. Ne treba zaboraviti niti podatak da je ovaj dvojac od ranije povezan, naime, upravo je ovaj ministar Plenkoviću vodio stožer na unutarstranačkim izborima što je jasan pokazatelj uzajamnog ovjerenja.

Nije nepoznanica da se Krstičević među prvima suprotstavio Plenkovićevom prethodniku Tomislavu Karamarku, a kada je u Sabor došao prijedlog da se opozove premijer Orešković jedan od onih koji ga nisu potpisali bio je baš Krstičević. Nakon toga pala je HDZ-ova vlada, na red stigli novi izbori, a potom i Plenkovićevo preuzimanje vlade u kojoj je ministrom obrane imenovao Krstičevića, koji na tom putu uživa potporu generala Gotovine, a da je tome tako potvrđuje sjednica Vlade održana u Vukovaru, na kojoj je aktualni premijer potpisom potvrdio imenovanje Gotovine savjetnikom ministra obrane.

Dobro upućeni tvrde kako je Krstičevićev utjecaj kako na stranku, tako i premijera ogroman te da se za sada po tome pitanju može smatrati sigurnim.

Autor:Iva Međugorac / Dnevno


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> ANTE REBIĆ TOTALNI JE HIT U NJEMAČKOJ: Eintracht ga prijavio policiji zbog ‘ubojstva’
>>> KOLINDA IZNENADILA IZJAVOM: O djeci koja u Vukovaru ne ustaju na himnu: “Državu se ne mora voljeti”
>>> CARDIFF IZNENADIO ODLUKOM NAKON NESTANKA EMILIANA SALE: Ovakav potez zbilja nitko nije očekivao
>>> NAJVAŽNIJA EUROPSKA RIJEKA PRESUŠUJE, TVRTKE U PANICI ZBOG ONOG ŠTO DOLAZI: ‘Zastrašujuće je gledati kako se ovo mijenja’
Komentari

Komentari