Petak, prosinac 13, 2019

KRIZA U BRITANIJI: Ministar vanjskih poslova Boris Johnson podnio ostavku zbog Brexita

Johnsonova ostavka uslijedila je pola sata nakon što je premijerka May izložila pred britanskim Parlamentom plan o Brexitu koji je razljutio mnoge zastupnike Konzervativne stranke

Britanski ministar vanjskih poslova Boris Johnson podnio je ostavku zbog sve veće političke krize nastale zbog britanske strategije Brexita, javlja BBC.

Johnson je već drugi visoki dužnosnik koji je zbog strategije Brexita napustio vladu Therese May u roku od nekoliko sati. Prethodno je to učinio i ministar za Brexit David Davis.

Teška situacija za premijerku May

Johnsonova ostavka uslijedila je pola sata nakon što je premijerka May izložila pred britanskim Parlamentom plan o Brexitu koji je razljutio mnoge zastupnike Konzervativne stranke.

U priopćenju je May zahvalila Johnsonu na njegovom radu i najavila da će uskoro obznaniti ime novog ministra vanjskih poslova, prenosi danas.hr

BBC-ova politička urednica Laura Kuenssberg smatra da je Johnsonova ostavka pretvorila “tešku i ponižavajuću situaciju za premijerku u potencijalno veliku krizu njenog kabineta” tim više jer je Johnson bio jedno od zaštitnih lica kampanje za izlazak Ujedinjenog Kraljevstva iz Europske unije.

Komentari

Komentari