Srijeda, 3 lipnja, 2020

Krešimir Macan razriješen dužnosti posebnog savjetnika predsjednika Vlade

Odlukom predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, Krešimir Macan na osobni je zahtjev razriješen dužnosti posebnog savjetnika predsjednika Vlade za strateško komuniciranje, priopćeno je u četvrtak iz Banskih dvora.

“Današnjom odlukom predsjednika Vlade Andreja Plenkovića, Krešimir Macan na osobni je zahtjev razriješen dužnosti posebnog savjetnika predsjednika Vlade za strateško komuniciranje, sukladno članku 23. Zakona o Vladi Republike Hrvatske”, stoji u kratkom priopćenju.

Macan je bio Plenkovićev posebni savjetnik za strateško komuniciranje od 1. siječnja ove godine, nije bio u stalnom radnom odnosu u Vladi, već je po nalogu premijera obavljao poslove kada priroda posla to zahtijeva. Tijekom angažmana dobivao je naknadu od devet tisuća kuna neto mjesečno.

Prema članku 23. Zakona o Vladi, premijer može imenovati posebne savjetnike ili osnivati savjete i imenovati članove savjeta radi utvrđivanja stanja, izrade strateških razvojnih planova i analiza, pripreme prijedloga i usklađivanja provedbe pojedinih projekata iz programa Vlade te za pojedina pitanja stalne ili povremene prirode od značaja za obavljanje dužnosti predsjednika Vlade. Na imenovanje i razrješenje posebnih savjetnika ne primjenjuju se odredbe propisa o zapošljavanju državnih službenika.

Krešimir Macan osnivač je i generalni direktor PR agencije “Manjgura” specijalizirane za krizno komuniciranje, strateško komuniciranje u politici i nove društvene medije. Hina


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> KONAČNO SE ZNA: Hoće li Nikola Kalinić dobiti srebrenu medalju ?

>>> VEĆ JE POČELO PLJUVANJE: Index žestoko napao izbornika Zlatka Dalića

>>> Jedna izjava Dejana Lovrena nikako se nije svidjela francuskoj javnosti

>>> ČEHOK: Ne vidim ništa sporno u tome da Thompson pjeva na dočecima

Komentari

Komentari