Subota, 4 travnja, 2020

Kovaču nova nagrada: Mijenjao bih trofej kupa da je Hrvatska osvojila SP

Niko Kovač dobio je još jedno priznanje, na velikoj svečanosti u Hamburgu dobio je nagradu za trenera godine u Njemačkoj, u izboru SportBilda (biraju novinari i čitatelji).

Dakako, razlog je senzacionalno osvajanje Njemačkoga kupa pobjedom 3:1 u finalu nad Bayernom, piše Goal.

Na pozornici, s nagradom u rukama, Kovač je rekao:

“Ovdje stojim s ovom nagradom kao predstavnik Eintrachta, stožera, igrača, nisam je dobio sam nego svi mi.”

Voditelj ga je pitao što misli o uvođenju VAR-a, nakon što je i sam Kovač priznao da penal kakav je dobio njegov Bayern protiv Hoffenheima sam ne bi dosudio .

“Generalno sam za, jer svaki dan koristimo tehnologiju, pa zašto ne bismo i u nogometu? Ali trenutačno je VAR-u teško zaživjeti u Njemačkoj. No, tek je prvo kolo, napredovat će, na SP-u smo vidjeli kako učinkovit može biti.”

A bi li mijenjao trofej Njemačkoga kupa za hrvatsko osvajanje SP-a u Rusiji?

“Uh, teško pitanje…, ali da. Kao domoljub kažem da bih!”

Nezaobilazna je tema transfer Jeromea Boatenga.

“Kako sada stvari stoje, ostat će. Razgovarao sam s njim i jasno mu rekao da je ponajbolji svjetski stoper i ako želi ostati, bit ćemo sretni, a ako odluči otići, shvaćam i to. Ali imam osjećaj da bi rado ostao.”

Od ostalih nagrada Toni Kroos dobio je posebnu nagradu, Matthias Sammer za najboljeg TV stručnjaka, Gesa Felicitas Krause za povratak godine,Angelique Kerber je zvijezda godine, Otto Rehhagel dobio je nagradu za životno djelo, Aljona Savčenko i Bruno Massot su uzori godine, a njemačka reprezentacija u hokeju na ledu iznenađenje godine. /HMS/

Komentari

Komentari