Kovač izbjegao Plenkovićevu zamku

Podijeli

Miro Kovač, Ivan Penava, Davor Ivo Stier, Tomislav Tolušić i Milijan Brkić kandidati na unutarstranačkim izborima HDZ-a „Opcije za promjene“  danas su održali predstavljanje u Slavonskom Brodu u Domu HVIDR-e s početkom u 16.00 sati. Skup je uspio iako je trebao biti sabotiran.

Do velikog kašnjenja kandidata iz saborskih klupa, a koji su upravo danas ostali na glasovanju do iza 14.00 sati došlo je zahvaljujući koalicijskim partnerima Andreja Plenkovića. Naši dragi  zastupnici nacionalne manjine naglo su tražili stanke i  imali su brojna pitanja i uključivanja u raspravu koja se otegla duže od očekivanog. Gle čuda, sporni su bili popisivači stanovništva iz redova nacionalnih manjina kojima očito status nacionalne manjine mora postati zanimanje i zvanje. Namjerno ili slučajno, koalicijski partneri sadašnjeg vodstva HDZ-a pomogli su svojem predsjedniku Vlade i maksimalno poremetili organizaciju Pobjedničkog puta na čelu s Kovačem.

Kako su iz  „Opcije za promjene“ ipak prikupili potpise za kandidature bez unutarstranačke infrastrukture, sigurno se i Plenković sa svojim poslušnicima uhvatio posla konkretnijeg sabotiranja protukandidata. Iza uvježbanog pljeska dužnosnika iz prvih redova  u pozadini se čuje glasna tišina članstva. Velebnu tridesetu obljetnicu brodsko – posavskog HDZ-a nagriza teška istina o degradiranju Mire Kovača unutar stranke zbog pitanja koje je upravo danas na stol stavio jedan od osnivača HDZ-a: „Što je s isplatom ratne štete Srbije prema Hrvatskoj teškom 30 milijardi dolara?“. Isto to pitanje postavio je i Miro Kovač Plenkoviću i zbog toga zaradio neoprostivi crveni karton.

HDZ- ova unutarstranačka utakmica se nastavlja. I dok svi govore o jedinstvu svakom politički pismenom građaninu nije promakao niz faula koji opasno ljuljaju demokraciju unutar najveće stranke u državi. Tim kandidata sadašnjeg vođe stranke debelo je iskoristio stranačka tijela za prikupljanje potpisa s čime se nisu pohvalili prilikom predaja kandidatura. Popis članstva evidentiranog do 7. Veljače ove godine dostavljen je lokalnim organizacijama pa su koordinatori „Opcije za promjene“ očito nepoznatim putevima dolazili do podataka kako bi prikupljali potpise potpore.

Izborni stožer stranke parcijalno izdaje dokumentaciju potrebnu za provođenje unutarstranačkih izbora. Za sad su na terenu samo obrasci za temeljne organizacije koje su dobili dosadašnji predsjednici, a bilo koji drugi kandidati moraju iste preuzimati u područnim uredima Stranke. Sasvim slučajno na taj način vodi se evidencija o mogućim kandidatima danima prije predaje kandidatura. Službene stranice HDZ-a na društvenim mrežama maksimalno su usmjerene u promociju Plenkovićevog tima, a na fotografijama sa skupova kandidate Pobjedničkog puta možete vidjeti samo ako sjede u prvom redu. Vrlo vješto ih HDZ- ov fotoaparat zaobilazi. Službene pozivnice na obljetnice stranke diljem Hrvatske više ne pristižu na adrese svih dužnosnika već samo odabranima. Pojedini mediji poznati po cjeniku za svaku objavljenu laž pune svoje stupce naručenim člancima, pa je tako upravo danas objavljeno kako je u Slavonskom brodu Kovača i njegov tim dočekalo desetak članova stranke. Istini za volju, bilo ih je stotinjak. Politika udaraca ispod pojasa postaje realnost.

O ujedinjenosti velike Hrvatske demokratske zajednice članovi mogu samo sanjati osim ako se hitno ne zapitaju: „Zaista, što je s 30 milijardi dolara?“.

 

 

 

Komentari

Najnovije