Petak, 13 prosinca, 2019

KOSOVO POJAČALO TRGOVINSKI NAPAD NA SRBIJU: Nabili porez i na stranu robu, pojavilo se ime i jednog našeg brenda

Kosovo proširilo povećanje pristojbi od 100 posto i na robu stranih kompanija koje imaju proizvodne pogone u Srbiji

Kosovo se danas odlučilo na još jedan radikalan potez prema Srbiji. Naime, na prijedlog ministra trgovine i industrije Endrita Šalje, prištinske institucije odlučile su proširiti povećanje pristojbi od 100 posto i na robu stranih kompanija koje imaju proizvodne pogone u Srbiji, među njima i Dukat

Drugim riječima, od danas bez plaćanja uvećanog poreza nijedna vrsta robe iz Srbije, neovisno o zemlji podrijetla, neće moći ući u Kosovo. Šalje je rekao da su im partneri prijatelji sugerirali jednaki tretman sve robe koja dolazi iz Srbije.

“Bespredmetno je voditi dijalog na ovu temu, jer je loptica isključivo na terenu Bruxellesa i Washingtona. Ako oni ne mogu natjerati Prištinu na smanjenje pristojbi, onda ne znam kako misle dalje posredovati u dijalogu Beograda i Prištine”, rekao je ministar Rasim Ljajić

Devet međunarodnih brendova

Prije nekoliko dana kosovski ministar trgovine i industrije Endrit Šalja predložio je uvođenje pristojbe od 100 posto na sve proizvode, pa tako i proizvode stranih tvrtki koje proizvode u središnjoj Srbiji, među kojima je i Coca-Cola.

Rekao je da se u središnjoj Srbiji proizvodi devet međunarodnih brendova koji trebaju plaćati poreze jednake kao i srpski proizvodi.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<

>>> Radijska postaja u Subotici pustila Thompsonov hit! – Srbi podivljali

>>> Mourinho će puknuti od bijesa: sada glavnu riječ ima igrač kojeg je htio poniziti

>>> News Bar mora Bujancu platiti 12.000 HRK zbog uvreda i kleveta

Komentari

Komentari