Subota, 5 prosinca, 2020

KORONA PA SAD I OVO: Daleki istok na rubu rata! Moćni kineski general javno uputio prijetnju koja ledi krv u žilama

Kina će napasti Tajvan ako ne bude drugog načina da spriječi njegovu neovisnost, upozorio je u petak jedan od glavnih kineskih generala, što predstavlja verbalnu eskalaciju prema demokratskom otoku koji Peking smatra svojim teritorijem.

Govoreći u parlamentu u povodu 15. obljetnice protusecesijskog zakona, Li Zuocheng, šef združenog stožera i član središnjeg vojnog povjerenstva ostavio je otvorena vrata za upotrebu sile.

Taj zakon iz 2005. zakonska je osnova za vojnu akciju protiv Tajvana ako se otcjepi ili to pokuša učiniti. Bojišnica bi u tom slučaju postao Tajvanski tjesnac.

“Ako mirno ujedinjenje ne bude moguće, oružane snage će s cijelom nacijom, uključujući stanovnike Tajvana, poduzeti sve nužne mjere da odlučno skrše bilo kakve separatističke planove ili poteze”, rekao je Li.

Iako Kina nikada nije isključivala upotrebu sile kako bi vratila Tajvan pod svoju kontrolu, jako je rijetko da neki visoki i aktivni vojni dužnosnik tako otvoreno prijeti na nekom javnom događaju.

Lieva izjava osobito je osjetljiva nakon što je Kina donijela novi zakon o nacionalnoj sigurnosti Hong Konga.

Li je jedan od nekoliko kineskih vojnih dužnosnika s borbenim iskustvom koje je stekao u kineskoj invaziji na Vijetnam 1979.

Tajvan je za Kinu jedno od najosjetljivijih teritorijalnih problema. Peking kaže da se radi o kineskoj provinciji i osuđuje američku potporu tom otoku. Hina


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> I ĐIKIĆ TJERA VODU NA VLADIN MLIN: Drugog vala epidemije će sigurno biti, pazite zašto
>>> Potres pred izbore! Iscurila mračna tajna Plenkovićeve Vlade? Ovo je opasno…
>>> BIVŠI MINISTAR SVE OBJASNIO OKO DANAŠNJIH UHIĆENJA: “Ovo će utihnuti vrlo brzo, evo zašto…”
>>> HRVATSKA NE OTVARA GRANICE PREMA SRBIJI: Mediji u susjedstvu bjesni, javila se premijerka Brnabić pazite ove teorije
>>> PUPOVAC: “IZBACILI SMO ŠATORAŠE IZ HDZ-A, DANAS TO VIŠE NIJE USTAŠOFILNA STRANKA”
Komentari

Komentari