Srijeda, 12 kolovoza, 2020

KORONA KAOS U SRBIJI: Beograd ide u karantenu!? Čak 359 novozaraženih

Srbija i u posljednja 24 sata, uz šest žrtava covida-19, bilježi dodatni skok broja novozaraženih – sa 272 od srijede na 359 slučajeva u četvrtak, od kojih je oko 80 posto u Beogradu, objavilo je Ministarstvo zdravlja.

Prema službenim podacima Ministarstva, testiran je dosad najveći broj uzoraka – 9.013, a 359 ih je bilo pozitivno, što čini ukupno 15.195 potvrđenih slučajeva zaraze od početka epidemije.

Nakon što je u srijedu priopćeno da su na bolničkom liječenju 1.783 osobe, danas je ih je 213 više – 1.996, a povećan je i broj pacijenata na respiratorima – sa 73 u srijedu na 81 danas.

Uz ukupno 418.879 testiranih i 15.195 registriranih zaraza, te 287 umrlih od početka epidemije 6. ožujka, stopa smrtnosti u Srbiji od covida-19 je službeno je 1,89 posto, premda su pojedini mediji ranije istaknuli sumnje u metodologiju evidencije umrlih i aktivnih slučajeva Covida-19, što dužnosnici niječu, prenosi jutarnji list

Srbija je prošlog tjedna vratila neke od mjera ublaženih poslije ukidanja izvanrednog stanja 8. svibnja, a neslužbeno je najavljeno da će srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić u četvrtak navečer, nakon konzultacija s Kriznim stožerom, priopćiti mogući novi paket mjera.

U međuvremenu je na sastanku ministra zdravlja Zlatibora Lončara i ravnatelja kliničko-bolničkih centara odlučeno da se još dva KBC-a u Beogradu vrate u sustav covid bolnica, a od subote još jedan, obzirom da je među novozaraženima dvije trećine iz Beograda.

Osim Beograda, najveća žarišta koronavirusa su Novi Pazar, Tutin, Kragujevac i Vranje, a veliki broj zaraženih je i u Užicu i Kraljevu.

“Jedino što je dobro je što zasad imamo značajno manju smrtnost nego na početku”, ocijenio je direktor Infektivne klinike KC Srbije Goran Stevanović.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> VELIKO IZNENAĐENJE: Umirovljenicima stigle 3 dodatne mirovine
>>> POVODOM ROĐENDANA JEAN MICHAEL NICOLIERA “KINEZ USTAŠA” POSLAO VIDEO PORUKU, POGLEDAJTE!
>>> OD SUBOTE VIŠE NE MOŽETE U SLOVENIJU!
>>> Građani pobijesnili zbog najave Stožera, Božinović objasnio zašto su sad ovo odlučili…
Komentari

Komentari