Ilustracija

Zorana Tadića hrvatske vlasti terete da je sudjelovao u pokolju 43 žrtve u Škabrnji 1991. godine.

Javnost u Sydneyu duboko je uznemirilo otkriće da u svome susjedstvu godinama imaju ratnog zločinca koji je okrvavio ruke u Hrvatskoj tijekom Domovinskog rata.

Nakon što su prije petnaestak dana svi hrvatski mediji prenijeli vijest o otkriću zadarske policije, tih je dana i utjecajni dnevni list The Australian objavio veliku priču o Zoranu Tadiću, 59-godišnjem šešeljevcu koji je 1991. aktivno sudjelovao u egzekuciji 43 osobe u Škabrnji.

Australski novinari tada su otkrili da je Tadić, državljanin Srbije i Australije, bio osuđen na zatvorsku kaznu od godine dana nakon što je 2005. u Sydneyu tijekom obijesne vožnje nasrnuo na stariju gospođu, sudionicu u prometu.

Najnovije otkriće, pak, iznova je zgranulo tamošnju javnost nakon što je ovih dana The Australian objavio tekst s tezom: “Jesmo li i mi financirali Šešeljeve pokolje u Hrvatskoj?”

U članku se, naime, navodi da su australski Srbi iz Sydneya povezani s četničkim pokretom, ali i Srbi iz drugih dijelova Australije, donirali znatne novčane iznose Srpskoj radikalnoj stranci pod vodstvom Vojislava Šešelja. I sam Tadić bio je gorljivi pristaša Šešeljeve stranke, a nakon bijega u Australiju, šest mjeseci nakon pokolja u Škabrnji, živio je samo 25 kilometara od srpske pravoslavne crkve svetog Nikole, koja je za vrijeme rata prikupljala novac za Šešeljeve četnike, prenosi večernji list

Tako je 1991. godine u Srbiju pristiglo barem 30 tisuća dolara, a dvije godine kasnije 12 tisuća dolara otišlo je u ruke tadašnjem Šešeljevu zamjeniku, kasnije i predsjedniku Srbije, Tomislavu Nikoliću.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> 15-godišnja Njemica otišla u ISIS i Siriju. Sada ima 2 djece i prosi za hranu
>>> SAD BI BILO DOSTA, POSLAN ULTIMATUM SRPSKIM KLUBOVIMA: ‘Ne budete li htjeli igrati u Dalmaciji, dogodit će se ono što je neminovno’!
>>> NJEMAČKA ODLUČILA Gotovo 60 tisuća stranaca mora napustiti državu i to ne samo migranti
>>> OPET STIŽE DRASTIČNA PROMJENA VREMENA, VAKULA SE OGLASIO NA RIJETKO VIĐEN NAČIN: Izgleda da ćemo ovu veljaču dobro zapamtiti
KOmentari
Prati nas i ne propusti ekskluzive!