Subota, 4 srpnja, 2020

KONAČNO SE JAVIO VUČIĆ: Može li se ovo smatrati osudom Šešelja?

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić osudio je incident Vojislava Šešelja i nazvao ga nedopustivim, rekavši kako žali zbog odluke službenog Zagreba da povuče izaslanstvo Hrvatskog sabora na čelu s predsjednikom Gordanom Jandrokovićem, koje je ranije u srijedu zbog tog incidenta prekinulo službeni posjet Srbiji.

“Sve što se danas dogodilo je izuzetno štetno za Srbiju. Kao predsjednik Republike Srbije osuđujem svaku vrstu nasilja i svaku vrstu prijetnji, gaženje i paljenje hrvatske ili bilo koje zastave suverene zemlje. Ovakve stvari su nedopustive i ovo je jako loša poruka koju mi kao narod šaljemo”, rekao je Vučić u razgovoru za Radio televiziju Srbije (RTS), komentirajući gaženje hrvatske zastave i incident zbog kojeg je prekinut služebni posjet predsjednika Hrvatskog sabora Jandrokovića.

“Mi nikada nećemo dopustiti da netko sa strane ugrozi bilo koga od naših gostiju, ali kako da reagirate kada su u pitanju narodni zastupnici, to je veoma teško”, rekao je Vučić, naglasivši kako nema odgovor zašto se to dogodilo.

Vučić je podsjetio na paljenje srpskih zastava i incidente koji su prethodili njegovom nedavnom dolasku u Hrvatsku i prosvjede tijekom posjeta, rekavši kako žali zbog odluke službenog Zagreba da danas povuče izaslanstvo Sabora iz Beograda. Hina

Ono što se očekivalo od Vučića, barem svi normalni koji su očekivali, da se Vučić direktno i decidirano ogradi i osudi Šešelja te da usput ne spominje ništa što bi davalo nekakvo opravdanje. Jedino takva osuda ima smisla no svima je itekako jasno da postoji javni Vučić i privatni Vučić a privatni Vučić je ipak i dalje Šešeljev učenik.

>>> OVO MEDIJI NE SMIJU OBJAVITI: Ovaj slučaj zapravo otkriva da se Srbija skriveno slaže sa postupcima Šešelja

Komentari

Komentari