fbpx
Srijeda, studeni 13, 2019

KONAČNO DOKAZANO, SRBI PALE PO DALMACIJI: Policija uhitila 5 terorista, dvojicu srpskog državljanstva

U policijsku postaju Knin u ponedjeljak popodne privedeno je više osoba zbog sumnje da imaju veze s požarima na tom području Šibensko-kninske županije, potvrđeno je u šibenskoj policiji, a kako prenosi Šibenik.IN privedeno je pet maloljetnika i jedan 18-godišnjak, od kojih su dvojica državljani Srbije.

Policija u interesu kriminalističke istrage ne otkriva detalje već kratko navodi kako se utvrđuju sve okolnosti zbog kojih se privedene osobe dovode u vezu paljenjem požara.

Šibenik.IN navodi, pozivajući se na izvore bliske istrazi, da je mladiće policiji prijavio nadzornik Nacionalnog parka Krka, a riječ je o petorici maloljetnika i jednom 18-godišnjaku. Četvorica su iz obližnjeg sela Radića Donjih, a ostala dvojica su državljani Republike Srbije, njihovi rođaci koji ljeti dolaze u selo.

Isti izvor navodi da je mladiće na biciklima ispod nadvožnjaka na raskrižju Kistanje-Knin-Oklaj vidjela zaposlenica Nacionalnog parka Krka koja radi na recepciji u Burnumu. Budući da joj se situacija učinila sumnjiva obavijestila je čuvare prirode u Nacionalnom parku, nakon čega je nadzornik NP Krka po opisu zaključio kako je vjerojatno riječ o skupini lokalnih momaka i odlučio ih pronaći. Otišao je u selo i stupio s njima u kontakt, a oni su mu priznali da su zapalili vatru, navodi Šibenik.IN iz izvora bliskog istrazi.

>>> U TIJEKU TERORISTIČKI NAPAD NA HRVATSKU A SVI ŠUTE: ‘Našli smo ampulu s fosforom na požarištu’

>>> Željko Glasnović ekskluzivno za Priznajem.hr: Zna se kako se postupa s teroristima!

Također dodaje kako su mladići rekli nadzorniku Nacionalnog parka da je vatru danas oko 13 sati zapalio 17-godišnjak. Nakon razgovora s mladićima, nadzornik Nacionalnog parka Krka sve je ispričao policiji koja je privela petoricu osumnjičenih maloljetnika i 18-godišnjaka.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović ranije danas prilikom obilaska požarišta na području Benkovca, u Zadarskoj županiji, novinarima je potvrdio da je zbog sumnje u izazivanje požara privedeno sedam osoba te da se rade izvidi prema pojedincima vezano za izazivanje požara u Kistanjama. (Hina)
DIJELITE DALJE!!

Foto: FaH/Ilustracija

Komentari

Komentari