Utorak, 11 kolovoza, 2020

KOMPROMIS S HNSOM? Plenković: Poništen natječaj za voditelja ERS-a

Predsjednik Vlade Andrej Plenković izjavio je u utorak kako je na telefonskoj sjednici Posebnog stručnog povjerenstva, odabrano 12 članova Ekspertne radne skupine koja će se baviti obrazovnom reformom u suradnji s Ministarstvom znanosti te da je zbog nemogućnosti postizanja konsenzusa poništen natječaj za voditelja ERS-a za provedbu Kurikuralne reforme.

“S obzirom da nije bilo konsenzusa oko čelne osobe odlučeno je da se poništi natječaj za voditelja, a ja sam kao predsjednik Povjerenstva i Vlade odlučio imenovati posebnog koordinatora koji će koordinirati rad ERS-a. Riječ je o bivšem ministru znanosti Radovanu Fucksu”, rekao je Plenković na početku sjednice Vlade.

Fuchs je, rekao je premijer, spreman ponuditi svoje znanje i iskustvo da pomogne Vladi, Ministarstvu i stručnjacima da se nastavi reforma na uključiv,  konsezualan način i koji će omogućiti kvalitetno obrazovanje za naše mlade, od osnovnih i srednjih škola pa dalje, kako bismo imali ljude koji su spremni konkurirati na tržištu rada s posebnim znanjima, širokim i kvalitetnih općim i specijaliziranim obrazovanjem.

Osvrnuo se i na situaciju s vodom u Slavonskom Brodu, koja je dominirala proteklih desetak dana, ocijenivši kako su sve nadležne službe napravile sve što je bilo potrebno maksimalno učinkovito i solidarno.

“Drago mi je da je HZJZ vrlo jasno priopćio da je Stručno povjerenstvo za vodu za ljudsku potrošnju dalo korektnu i kvalitetnu odluku da se može koristiti voda za piće u Slavonskom Brodu. S aspekta angažmana svih službi, od Robnih zaliha, MORH-a , vatrogasaca, policije, svih službi, HCK, drugih gradova koji su dali pomoć u cisternama, brzini reakcije, dostavi flaširane vode, mislim da smo učini sve i mislim da smo napravili sve promptno”, rekao je Plenković.

Dodaje kako će istraga utvrditi razloge onečišćenja te apelirao na nadležne institucije da to završe u najkraćem roku.

“Još jednom zahvaljujem građanima Slavonskog Broda na razumijevanju. Pitanja javnog zdravstva nisu pitanja s kojima se bilo koja Vlada može upustiti u bilo kakav i minimalni rizik. Stoga se i pričekalo ministra Kujundžića ovih nekoliko dana, da nalazi potvrde u kontinuitetu da je voda za ljudsku potrošnju, tj. za piće i kuhanje uredu i očekujem da cijela ova priča završi s preciznim rezultatima istrage zašto se to dogodilo”, rekao je Plenković.

Uz žaljenje da se to uopće zbilo, premijer Plenković je zahvalio građanima Slavonskog Broda na razumijevanjaju. “S naše strane, još jedna neuobičajena krizna situacuja na koju mislim da smo odgovorili maksimalno učinkovito i maksimalno solidarno”, rekao je Plenković. Hina

Komentari

Komentari