Utorak, 11 kolovoza, 2020

Kolinda se neće kandidirati za predsjednicu? Nudio joj se najviša funkcija u EU

– Andrej Plenković i Kolinda Grabar-Kitarović u posljednja 24 sata počeli su se spominjati kao iznenadne, ali najozbiljnije opcije za novog predsjednika, odnosno predsjednicu Europske komisije, piše današnje izdanje belgijskog dnevnog lista Le Soir, prenosi Večernji list.

U tekstu novinara Jureka Kuczkiewicza, koji godinama prati EU, njene institucije i europsku politiku, piše da vodeći kandidat Europske pučke stranke (EPP) Manfred Weber više nema šanse postati mandatar nove Komisije te kako EPP mora pristati na neku drugu osobu kako bi dobili mjesto na čelu Komisije, poziciju na koju ‘pučani’, kao relativni pobjednici europskih izbora, polažu pravo.

U tim novonastalim okolnostima spominju se i imena hrvatske predsjednice Kolinde Grabar Kitarović te premijera Andreja Plenkovića kao potencijalnih kandidata za predsjedničku funkciju u Europskoj komisiji.

Danas inače, prenosi dalje Večernji list, u Bruxellesu počinje dvodnevni summit, Europsko vijeće, na kojem se za večerom očekuje rasprava pa čak možda i odluka o tome tko će Europskom parlamentu biti predložen za novog šefa ili šeficu Komisije.

Imaju li hrvatska predsjednica ili premijer zaista ozbiljne šanse trebali bismo znati još večeras…


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Prosperov Novak o obrazovnoj reformi Plenkovićeve ministrice Divjak: ‘Uništavaju se temelji hrvatskoga društva i njegovog nacionalnoga identiteta’
>>> OVO JE ISUSOVA KRVNA GRUPA: Zašto je Bog želio imati baš ovu krvnu grupu?!
>>> STRUČNJAK OTKRIO ZAPANJUJUĆ PODATAK, HRVATSKA KATASTROFA MOGLA SE SPRIJEČITI? ‘Ovo što se danas događa najavljeno je još 1978.’
>>> Svake godine oboli 800 ljudi od melanoma: Evo što dermatolozi savjetuju
Komentari

Komentari