Srijeda, 15 srpnja, 2020

KOLINDA IZNENADILA IZJAVOM: O djeci koja u Vukovaru ne ustaju na himnu: “Državu se ne mora voljeti”

KOLINDA Grabar-Kitarović dala je veliki intervju za N1 televiziju. Jedna od brojnih tema bio je skandal s objavom snimke srpske djece koja ne ustaju na hrvatsku himnu koju je objavio vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Govoreći o objavi snimke djece u Vukovaru koja nisu ustala na intoniranje hrvatske himne, predsjednica je poručila kako se državu ne mora voljeti, ali se njezine institucije i simbole treba poštovati.

“Moj je stav vrlo jasan, ovu državu ne morate voljeti, međutim, ovo je vaša država, morate je poštivati, i njene institucije, i njene simbole. S druge strane, kad je riječ o djeci, apsolutno ne smijemo manipulirati djecom. Naravno, oni jesu indikator razmišljanja starijih, ali trebamo se svi zajedno zapitati o tim pojavnostima u društvu, zašto je do toga došlo i kao društvo reagirati na to, očito obrazovanjem, razgovorima, uključivošću i razumijevanjem problema”, rekla je.

“Vukovar ima nezaliječene ratne rane”

Upozorava da se Vukovar, osim što je zahvaćen depopulacijom i problemima s kojima se susreću i drugi dijelovi Hrvatske, “ima još i nezaliječene ratne rane”, poručivši da se na taj grad svi moramo usredotočiti.

“Ne možemo prebacivati odgovornost ni na gradonačelnika, niti na bilo koga. Mislim da razgovarati o Vukovaru samo jednom godišnje u obilježavanju Kolone sjećanja nije dobro. To sam rekla već više puta i to ponavljam sve ove godine i nastojim iskoristiti svaku prigodu kako bih otišla u posjet Vukovaru. Treba riješiti i pitanja iz prošlosti, dakle, procesuiranje ratnih zločina i sve ostalo, međutim, valja se okrenuti i budućnosti, valja otvarati nova radna mjesta, dovoditi investitore u Vukovar”, naglasila je.

Jer, dodala je, puno političkih problema i nestabilnosti proizlazi iz gospodarskih i socijalnih problema i pitanja. “A da treba poraditi na obrazovanju i da se treba suočiti i s tim kurikulom iz povijesti i da treba biti vrlo realan – treba. I treba postojati rasprava koja nije ostrašćena.”


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> ANTE REBIĆ TOTALNI JE HIT U NJEMAČKOJ: Eintracht ga prijavio policiji zbog ‘ubojstva’
>>> CARDIFF IZNENADIO ODLUKOM NAKON NESTANKA EMILIANA SALE: Ovakav potez zbilja nitko nije očekivao
>>> NAJVAŽNIJA EUROPSKA RIJEKA PRESUŠUJE, TVRTKE U PANICI ZBOG ONOG ŠTO DOLAZI: ‘Zastrašujuće je gledati kako se ovo mijenja’
>>> PUPOVAC: Mi u institucijama srpske zajednice danima raspravljamo o kaznenoj odgovornosti Penave

 

Komentari

Komentari