Nedjelja, 27 rujna, 2020

Kolinda: ‘Doista znam držati pušku i znam je upotrijebiti. Spremna sam staviti život na kocku za Hrvatsku’

Do sada smo u predizbornoj kampanji potrošili oko tri milijuna kuna; od toga smo kroz donacije prikupili 1,2 milijuna kuna, a ostalo je pokrila stranka. Ne znam koliko ćemo potrošiti do kraja, ali bit ćemo skromni i ostat ćemo u limitima zakonski propisanima za kampanju – kazala je novinarima Kolinda Grabar – Kitarović na predizbornom skupu u Karlovcu. Osvrnula se i na slučaj u kojem je autobus njenog stožera udario automobil u Zagrebu u kojem su bili vozačica, njen otac i sin.

– Apsolutno nisam znala da je autobus udario u automobil, nismo to osjetili u vožnji. Tek sinoć sam saznala da se to dogodilo. Da sam znala kada se to dogodilo, u tom bih trenutku zaustavili autobus, izašla bih da vidim kako se osjećaju osobe u automobilu, jer zdravlje ljudi mi je najvažnije i tek tada bih ostavila nekoga da rješava pitanje osiguranja.

Istina je što kažete da je posljednje vozilo iz naše kolone zvalo policiju zbog nesreće, ali meni to nitko nije rekao, nisu mi to prenijeli i zato sam im rekla svoje nezadovoljstvo.

Razumijem protokol kod štićenih osoba, no obzirom da se po našem vozilo znalo tko je unutra, mislim da se tu moglo biti malo blaže, fleksibilniji i trebali su mi reći kako bih se odmah ispriča i ponudila pomoć. To sam napravila naknadno; susrela sam se s gospođom, ispričala se, pitala jesu li dobro, te za štetu koja im je nastala na vozilu i koju će riješiti osiguranje. Ponudila sam svoju pomoć – kazala je Kolinda Grabar – Kitarović. Dodala je da ne vidi razlog zašto bi vozač autobusa odgovarao ili bio kriv, obzirom da je vozio po naputcima i nalogu policije.

“Spočitavaju mi neki da sam se na nekim sastancima i susretima u svijetu ‘progurala najprije u prve redove’. Pa nisam ja neka tamo Kolinda, ja sam predsjednica Hrvatske i meni, a to znači mojoj Hrvatskoj, je mjestu u prvom redu, među najboljima.Moja je dužnost pokazati gdje je mjesto mojem narodu i mojoj državi, a to je u prvim redovima” – poručila je Kolinda.

Dodala je da je puno napravljeno i da neće dopustili da se razmišlja da samo žene s ljevice žele i bore se za prosperitet. – Ja sam vjernica, vjerujem u Boga, obitelj, u vas i domovinu, a pripadam desnom centru. Ja sam jedna od onih u Hrvatskoj koja je dokaz da se može uspjeti u međunarodnoj politici kao konzervativka koja voli Boga, domovinu i svoju zajednicu. Zato molim za veliki  pljesak hrvatskim ženama- dodala je. Zahvalila je karlovačkom županu koju ju je podsjetio na sve datume kada je došla u Karlovačku županiju.

Govorila je i o mladima i obrazovanju. – Neka se mladi školuju vani, uče na najboljim svjetskim fakultetima, stažiraju. Osnujmo zakladu koja će stipendirati naše mlade da na najboljih svjetskim sveučilištima studiraju, ali da nakon toga dođu u Hrvatsku i prenesu nam nove ideje, da se ne vrtimo u krugu starih ideja.  Mi jesmo i moramo ostati rame uz rame s najboljima kroz sve segmente, kao što smo to već dokazali kroz vanjsku politiku – dodala je Grabar – Kitarović.

Podržavam našu vojnu industriju jer su među najboljima u svijetu. Tu mogu donijeti puno poslova u svom području rada. Hvala županu što me podsjetio na moj posjet tvornici HS Produkt u Karlovcu gdje sam i držala njihovu jurišnu pušku. Poručujem da ja doista znam držati pušku u ruci i znam kako je upotrijebiti i kao vrhovna zapovjednica znam kako se vode oružane snage. U Domovinskom ratu nisam bila među braniteljima, ali od kada sam sazrela odlazim među vojnikinje i vojnike diljem svijeta, jer im želim poručiti da im dolaskom kao vrhovna zapovjednica pokazujem da sam ja spremna staviti svoj život na kocku za Hrvatsku koja se danas brani daleko od Hrvatske i da vam ja pokažem koliko duboko cijenim vaš rad, a posebno žrtvu vaše obitelji koje svakog dana mole za vas jer štitite Hrvatsku izdaleka – dodala je Kolinda Grabar-Kitarović u Karlovcu.

Kazala je da su za Hrvatsku svi čuli i svi joj se dive, posebno nakon uspjeha u sportu, te da se svi trebamo ponositi time: – Hrvatski barjak, hrvatski crveno-bijeli kvadratići svugdje, pa i u Bosni i Hercegovini, to smo svi mi, budimo ponosni na to i stvarajmo bolju Hrvatsku, jednako uključivi prema svim građanima -poručila je Kolinda Grabar – Kitarović.

Komentari

Komentari