Srijeda, 3 lipnja, 2020

Kolinda bjesni na Šeksa! ‘Razmišlja da odustane od kandidature’

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović je pobjesnila, odlučila je udariti šakom o stol i napraviti potpuni zaokret od svoje dosadašnje politike zbližavanja s Andrejem Plenkovićem. Poseban bijes, tvrde upućeni, u njoj je izazvao HDZ-ov doajen i Plenkovićev savjetnik Vladimir Šeks koji, po svemu sudeći, u startu ugrožava njezinu kampanju i dovodi u pitanje njezin legitimitet. ”Predsjednica je šokirana i zgrožena, uvjerena je da je to dio podmetanja, ona to sebi ne može i ne želi dopustiti. Kampanja koja još nije ni službeno počela, sve je prljavija, predsjednica čak razmišlja da se u to ne upušta i pita se zašto joj uopće treba takav cirkus”, prepričava naš dobro upućeni izvor iz predsjedničkih odaja referirajući se na posljednje Šeksove istupe koje je ovaj naknadno nastojao objasniti, premda je u početku vrlo jasno ustvrdio da bi se predsjednicu moglo javno diskreditirati određenim kompromitirajućim materijalima.

”Rekao sam samo da se šire različite kuloarske priče, podvale, izmišljotine da postoje kompromitirajući materijali o predsjednici”, objasnio je svoju izjavu Šeks na javnoj televiziji, dodajući da je njegova izjava ispala malo nespretna zbog brze izmjene pitanja i odgovora, ali on ne misli da ikakvi materijali postoje.

Te naknadne argumente u Uredu predsjednice nisu primili s odušeljevnjem. ”Nevjerojatno je što on sebi dopušta, takva komunikacija nam nije prihvatljiva, predsjednici Šeks ne treba ni da je kudi niti da je hvali i pitamo se s kojim je motivom to učinio”, kažu izvori bliski šefici države, više nego svjesni situacije u kojoj su se našli, jer bi i Šeksu, ali i Plenkoviću, znatno više odgovaralo da se na Pantovčak umjesto Grabar-Kitarović ustoliči Zoran Milanović.

Zašto je Šeks istupio zasad nije razjašnjeno, no činjenica je da on i predsjednica dulje nisu u dobrim odnosima te da su se rastali u neugodnom tonu. Osim toga, Grabar-Kitarović i bez njega proživljava teško razdoblje. “Ankete joj ne idu na ruku, kandidata je sve više, desnica je pobjesnila, nije joj lako, i sve se teže u ovome snalazi, izvan sebe je jer nije navikla na takvo prljavo komuniciranje”, zaključuje naš izvor. I doista, teško se ne složiti da predsjednici nije lako – to, uostalom, potvrđuje i njezina neodlučnost u pogledu kandidature za još jedan mandat.

Autor:Iva Međugorac/Dnevno.hr


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> BAČENA LJAGA NA HRVATSKU: “Kajem se zbog svih žrtava ustaškog režima”
>>> HOROR NA AUTOCESTI: Vozio u suprotnom smjeru i pokosio grupu motociklista. Sedam mrtvih i troje ozlijeđenih: ‘Bili su razbacani posvuda!’
>>> ŠOKANTNA ISPOVIJEST ZATOČENOG DŽIHADISTA: ‘Spavači’ planiraju osvetnički napad. Poseban trn u oku su im ove EU zemlje
>>> NIKO KOVAČ DOBIVA OGROMNO POJAČANJE: Svjetski prvak stiže u Bayern, Nijemci pišu da je sve već gotovo
Komentari

Komentari