Utorak, 2 lipnja, 2020

Klimatski fanatici nasilnim prosvjedima prekinuli prometovanje londonskog metroa i potukli se s putnicima

Aktivisti su u četvrtak poremetili željeznički promet u Londonu i upustili se u fizičke sukobe s bijesnim putnicima nakon što su se popeli na vagon londonskog metroa u vrijeme najveće prometne gužve.

Skupina ‘Pobuna protiv izumiranja’ (ER) već drugi tjedan terorizira građane blokirajući lokalnu zračnu luku i financijske institucije poput BlackRocka. Londonski gradonačelnik, policija i putnici kritizirali su skupinu zbog njihovih taktika navodeći kako je javni prijevoz jedna od najzelenijih mogućnosti putovanja.

“Ova protuzakonita akcija je iznimno opasna, kontraproduktivna i uzrokuje neprihvatljiv poremećaj građanima u Londonu koji javnim prijevozom putuju do posla”, rekao je gradonačelnik Sadiq Khan. Deseci tisuća ljudi kasnili su na posao što će prouzročiti ogromne gubitke gospodarstvu Ujedinjenog kraljevstva.

‘Pobuna protiv izumiranja’ postala je poznata u travnju kada je uzrokovala prometni kolaps u Londonu na 11 dana. Oni vjeruju da će doći do smaka svijeta za 12 godina ako se ne smanji emisija CO2. CO2 je inače neophodan biljkama kao i nama kisik, a ukupan svjetski promet (automobili, javni prijevoz, avioni, brodovi itd.) sudjeluje u emisiji C02 s tek dvadestak posto, pri čemu daleko najveći dio otpada na zemlje poput Kine. Ostatak otpada na poljoprivredu, industriju, proizvodnju električne energije i tako dalje.

Komentari

Komentari