Ponedjeljak, 1 lipnja, 2020

Kirin o 17 milijuna kn: ‘Nismo primijetili da nestaje iz kase…’ 

Gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin progovorio je o nestanku 17 milijuna kuna iz gradske blagajne. Rekao je kako nisu primijetili da nestaje novac iz gradskog proračuna Virovitice te da im je to banka javila.

– Trenutno se rade procjene naših stručnjaka. Čekamo izvod iz banke da možemo utvrditi, dali smo zahtjev, dok se to ne utvrdi o konačnoj šteti ne možemo govoriti, saznat ćete u određeno vrijeme kada dođemo do konkretnih informacija. Ono što je najvažnije, meni i svim mojim suradnicima, prijateljima je stalo da se istina istraži do kraja i pozivam institucije da istraže gdje je novac otišao – rekao je Kirin.

Podsjetimo, tragična smrt gradskog pročelnika otvorila je pitanje misterioznog nestanka novca iz virovitičke gradske blagajne. Kirin nije htio komentirati jesu li bile neprimjerene njegove izjave o tome da je bivši pročelnik bio ovisnik o kocki i pozvao novinare da sami istraže

– Moja politička odgovornost je da vratim taj novac u proračun, a kako, saznat ćete na vrijeme. Uvijek postoji odgovornost onoga tko je na čelu politike – rekao je Kirin za N1.

‘Kirin mora reći detalje o smrti pročelnika’

– Zatražit ćemo ostavku gradonačelnika Ivice Kirina, jer to što se desilo vezano uz takozvani slučaj ‘Palm’ je van svake logike i zdrave pameti – kazao nam je Siniša Prpić, gradski vijećnik, član Hrvatske stranke pravne države.

Dodaje da je afera s nestankom novca iz gradske blagajne (neslužbeno je riječ o čak 17 milijuna kuna) i smrti pročelnika Siniše Palma golema ljaga za Viroviticu.

Smatra da je gradonačelnik Ivica Kirin, koji je pokojnog pročelnika kazneno prijavio za malverzacije, a nakon smrti u priopćenju i prozvao zbog nestanka novca, morao već odstupiti s mjesta gradonačelnika.

– No, prije toga mora iznijeti na vidjelo sve što zna. Trebao bi puno znati, jer je on doveo na ključno mjesto pokojnog Sinišu Palma, koji se slomio pod teretom odgovornosti, obveza…

Prpić kaže da u oporbi ne žele špekulirati i govoriti o glasinama koje kolaju Viroviticom. Najavljujući zajedničko istupanje svih osam vijećnika iz oporbenih redova u jedinstvenom zahtjevu da Kirin ode, prenosi 24sata

– Virovitica s njim ne može izići iz gliba u koji je ušla. Posebice zato što  je on i po funkciji odgovoran za stanje u Gradu i gradskim financijama. Oporba koja traži hitnu sjednicu Gradskog vijeća ima osam od 21 vijećnika. Pitali smo predsjednicu GV, Lahorku Weiss (HDZ), da nam kaže hoće li se zakazati hitna sjednica, na što nam je ona porukom odgovorila da nema potrebe, jer je već za početak tjedna najavljena redovna sjednica. Prpić kaže da na jednoj od sjednica Palm nije znao pojasniti neke od odluka Upravnog odjela na čijem je čelu stajao, dovoljno transparentno.

– Ponavljam da je bio premlad za takvu funkciju. Njega je zadesilo ono što i sadašnjeg gradonačelnika Kirina, kad ga je Ivo Sanader imenovao za šefa policije. Tada se doslovce izgubio i stoga je otišao s tog mjesta. Sad Kirin isto mora otići jer nema načina da se opravda – poručuje Prpić.

Bio je drag i pomalo samozatajan

Virovitičani su konsternirani glasinama da je njihov pomalo samozatajni sugrađanin Siniša Palm utajio novac. Verzije koje čuju su razne.

– Mogu reći da se radilo o čovjeku koji je bio posebice drag i pomalo samozatajan. Ako se doista odao nekom poroku onda je to trebao reći, jer bi mu se pomoglo. No, ovakav kraj me dovodi do suza, jer ga znam od djetinjstva i generacijski smo blizu. Uostalom da ljudi unatoč glasinama o njemu imaju pozitivno mišljenje govori i veličina sprovoda, na kojem su bili svi viđeniji sugrađani – kazala nam je sugovornica tražeći anonimnost.

– Dobro da se umiješao i PNUSKOK kako bi se sve to rasvijetlilo. Ovo nije samo udarac za nas u Virovitici, već o svemu treba razmisliti i premijer Plenković i tražiti da se to napokon rasvijetli. Ukoliko se ovaj slučaj bude rastegnuo i tragove ‘pokrije snijeg’ onda je najbolje da se svi osim takozvane elite isele iz ove zemlje, jer ona nema perspektive – stav je sugovornice koja radi na odgovornoj funkciji u Virovitici.

U obiteljskoj kući, u kojoj je nakon smrti Siniše ostala njegova majka s kojom je živio, dobili smo odgovor da u ovom trenutku
nemaju ništa za reći.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> SEZONSKI RADNICI IZ SRBIJE ‘OKUPIRALI’ HRVATSKU: ‘Hrvati ne žele, pa radimo mi. Za četiri mjeseca na Hvaru zaradim oko 7000 eura’
>>> Pogledajte što je policiji rekao vozač kamiona osumnjičen za tragediju kod Novske, njegov odvjetnik najavio žalbu na odluku o pritvoru
>>> (VIDEO): Je li ovo moguće? General Hrvatske vojske s Niškim specijalcima pozdravlja “Za otadžbinu!”
>>> JE LI MOGAO BITI LOŠ RATNIK? Bio je Irac, SAS-ovac i HOS-ovac. Preživio je Vijetnam, ali ne i hrvatsku bojišnicu
Komentari

Komentari