Srijeda, 15 srpnja, 2020

‘KIRIN DJELUJE LJUTO I UPLAŠENO’: Lokalni novinar iznio jako neugodne informacije o misterioznoj smrti mladog pročelnika

‘Grad Virovitica je prošle godine dobio priznanje od platforme gradonačelnik.hr za uspješnu gradsku riznicu’

Nitko ne daje odgovor na pitanje tko je odgovoran za nestanak milijuna kuna iz virovitičke gradske blagajne, a mnogi se pitaju. Cijelu priču pokrenuo je virovitički gradonačelnik Ivica Kirin kada je objavio priopćenje u kojem za nestanak 17 milijuna kuna okrivljuje svog bivšeg pročelnika koji je tragično skončao svoj život. Gost Newsrooma na N1 bio je Goran Gazdek, urednik portala Virovitica.net. Kazao je da se još ništa niti službeno niti konkretno ne zna te da nitko nije demantirao da u gradskoj blagajni nedostaje 17 milijuna kuna.

“Grad Virovitica je prošle godine dobio priznanje od platforme gradonačelnik.hr za uspješnu gradsku riznicu što znači da se sve radi preko jednog račiuna što snižava troškove, i Grad je dobio i certifikat pa je i nama koji pratimo gradske teme ovo sve čudno”, nastavio je Gazdek za N1.

‘Teško je povjerovati da nitko nije znao što je Palm radio’

Kaže da je razgovarao s računovođama i da je nemoguće da u takvom sustavu barem tri osobe ne kontroliraju sve. Pojasnio je i virovitičku gradsku hijerarhiju: u liniji odlučivanja u Virovitici su Ivica Kirin, pokojni Siniša Palm i zatim supruga Ivice Kirina, Sanja Kirin. Palm je bio pročelnik ureda za gospodarstvo i finacije, a Sanja Kirin vodi ured za gospodarstvo.

“Nama laicima je teško povjerovati da nitko nije znao što je Palm radio, nevjerojatno je da netko tko vodi takvu odgovornu funkciju nije znao što se događa. Pa svaki poduzetnik dan počinje tako da gleda izvod iz banke i stanje na računu”, smatra Gazdek.

‘Kirin djeluje ljutito i uplašeno’

Tvrdi da jučerašnji Kirinovi odgovori nisu u njegovom stilu i da je djelovao ljutito i uplašeno. Gazdek kaže da je gradonačelnik sada u teškoj situaciji jer mora odgovarati za gradski proračun, a vrlo vjerojatno mora odgovarati za život jednog čovjeka jer je činjenica da je Palm otišao i napravio to što je napravio nakon teškog razgovora s njim, prenosi net.hr

Neobična reakcija policijskog glasnogovornika

Gazdeku je bila neobična i reakcija policijskog glasnogovornika kada ga je nazvao jer mu je nervozno rekao da što se ima raspitivati za Palma i okolnosti njegove smrti koje su osobni čin. Isto tako, spominje da je neobično i da je medicinska sestra poslana da pregleda tijelo i još je čudnije što je odlučila da ne treba obdukcija iako je prema Pravilniku o načinu pregleda umrlih osoba dužna odrediti obdukciju jer se samoubojstvo smatra nasilnom smrću. Saborski zastupnik Tomislav Žagar, koji dolazi iz Virovitičko-podravske županije, kaže kako je cijela priča uznemirujuća za javnost i za sve koji žele znati istinu.

“Špekulacije koje imamo o nestanku 17 milijuna kuna su iz priopćenja gospodina Kirina, u jednom je obavijestio javnost da je udaljio iz službe pokojnog pročelnika, a u drugom oštro optužuje čovjeka koji se ne može braniti da je ovisnik o kocki. Zatim kaže da će vratiti novac, on nešto zna i zna više od ostalih, mislim da insititucije nisu odradile svoj posao, počevši od neprovođenja obdukcije do zbunjujućih priopćenja koje Kirin izdaje, malo znamo, a trebali bi znati više”, smatra Žagar.

U Virovitici se ništa ne može napraviti bez Kirinova znanja

Žagar vjeruje da je Palm bio čovjek od posebnog povjerenja gospodina Kirina i sigurno mu je Kirin bio prvi nadređeni. Zato i smatra da je nemoguće da gradonačelnik Kirin nije znao sve okolnosti koje su se događale. Međutim, napominje da ipak ostaje sumnja da Kirin ne govori do kraja ono što bi htio reći. Žagar nastavlja da HDZ već desetljećima vlada tom županijom, a “Tomislav TolušićJosip Đakić i Ivica Kirin su u vrhu vlasti i ne možete tamo ništa napraviti bez znanja njih trojice.”

Kao primjer navodi da na događanje na koje dođu i oni koji nisu saborski zastupnici HDZ-a onda se njih ne smije fotografirati. “A ako nas fotografiraju onda nas izrežu. Vjerujem da je pročelnik Palm imao vrlo malo manevarskog prostora da napravi nešto bez znanja gradonačelnika.”

Za kraj Žagar se zapitao odakle će Kirin vratiti novac.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Dr. sc. Mato Palić: ‘Pupovac se ruga s Domovinskim ratom koji je temelj nastanka suvremene Hrvatske’
>>> (VIDEO) Zekanović oprao Pupovca! Jesu li navijači problem zato što pjevaju domoljubne pjesme?
>>> Milorad Pupovac: Ako je Stanimirović ratni zločinac, onda sam to i ja. Neka me DORH čuje – ja sam ratni zločinac!
>>> DRAMATIČNA NAJAVA: Privatna ruska vojska Wagner upada na Kosovo! Putin odobrio ‘akciju oslobađanja’?
Komentari

Komentari