Ponedjeljak, 20 siječnja, 2020

Kina pooštrava mjere protiv vjerskog odgoja djece: Kazne roditeljima ako dovedu djecu u crkvu

Kineska vlada postrožava provedbu zakona koji propisuje dobnu granicu za vjerska obraćenja, piše washingtonexaminer.com.

Kina već godinama zakonom uređuje vjerska obraćenja, zabranjujući vjerskim skupinama prozelitizam ili obraćanje osoba mlađih od 18 godina. Erik Burklin iz misionarske organizacije China Partner izjavio je za Mission Network News da se zakon „sada još intenzivnije provodi“.

„Vodstvo kineskog Ureda za vjerske poslove obavijestilo je mnoge crkve da se nastava vjeronauka više ne smije održavati u prostorima crkve,“ rekao je Burklin. „Čak su na ulazu nekih crkvi postavili natpis na kojemu to piše“.

Brynne Lawrence iz neprofitne organizacije za vjersku slobodu pod nazivom China Aid potvrdio je da Kina provodi dobno ograničenje, prenosi narod.hr

„U Kini je već neko vrijeme na snazi taj propis, ali su kineske vlasti pooštrile njegovu provedbu s obnovljenim žarom otkako su objavljeni izmijenjeni Propisi o vjerskim pitanjima,“ priopćio je Lawrence za Washington Examiner. „Mnogi kršćanski roditelji mogu se suočiti s novčanim kaznama ili drugim posljedicama ako dovedu svoju djecu u crkvu ili ih odgajaju u vjeri kod kuće. Osim toga, nastavnici ne smiju dijeliti s djecom svoja vjerska uvjerenja, a škole ne smiju koristiti vjerske materijale kao udžbenike.“

Propisi o vjerskim pitanjima koji uređuju prakticiranje vjere izmijenjeni su 2017. godine. Američko ministarstvo pravosuđa ističe da su to „značajni kineski zakoni koji propisuju ograničenja u pogledu vjerskih aktivnosti.“

Kina sudjeluje u „sustavnom, trajnom i strahovitom kršenju vjerskih sloboda“ i Američka komisija za međunarodne vjerske slobode smatra je „zemljom koja izaziva posebnu bojazan“. Kineska vlada progoni kršćane, ujgurske muslimane, tibetanske budiste, sljedbenike falun gonga i druge.

Kinesko ministarstvo obrazovanja navodno izbacuje vjerske aluzije iz knjiga namijenjenih djeci, uključujući riječi kao što su „Biblija“, „Bog“, i „Krist“.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI
>>> ANKETA ŠOKIRALA CRVENE: Pogledajte što su Hrvati rekli o zabrani ZDS
>>> RUŽA ZAKUCALA! Otkrila što zaista radi Milorad Pupovac! Sad su sve maske pale
>>> POMAHNITALI BOŠNJAČKI MINISTAR PRIJETI: I pod cijenu sukoba nećemo vam to dopustiti
>>> ROJS BEZ DLAKE NA JEZIKU PUPOVCU: Milorade, seli u Srbiju ako ti ne paše! Dosta je četnikovanja
Komentari

Komentari
X Pratite nas na Viberu!