Srijeda, 28 listopada, 2020

KERUMU 6 MJESECI UVJETNO: “Gučak ću ti iščupat, klošaru četnički”

Željko Kerum dobio je pet mjeseci uvjetno u nepravomoćnoj presudi zbog prijetnje koju je izrekao aktivistu Bojanu Ivoševiću iz ‘Dnevne doze splitskog nereda’ kojem je najavio “iščupati gučak”. Naime, Kerum je danas u razgovoru za Radio Split kazao kako postoji mogućnost da se neće kandidirati na sljedećim lokalnim izborima.

– Vrlo je izgledno da ja ne mogu uopće ić ni da oću na izbore zbog ove presude koju iman. Znači ja san dobio presudu da iman šest miseci zatvora na rok kušnje od dvije godine. Upitno je da li ja mogu ić – kazao je Kerum, prenosi 24sata

Mogućnost žalbe ima, no Kerum smatra da to što je poručio aktivistu nije bila prijetnja.

– Vidite, nisam ja njemu prijetio, on je meni rekao da sam ja zloćudni tumor grada Splita, ali on je saveznik i partner od Opare! Znači ja sam dobio tu presudu za ništa, ako je to bila prijetnja, kako nakon toga i prije toga on mene i dalje gadi, gadi, gadi… Znači, ako ti neko prijeti, onda ga se bojiš. Nećeš govorit svašta – objasnio je Kerum.

On i članovi njegove stranke danas nisu došli na sjednicu Gradskog vijeća Grada Splita zbog čega je ona otkazana. Kao razlog Kerum navodi da mu smeta nagrada koju inicijativa Dnevna doza splitskog nereda dodjeljuje novinarima:

– Već tri godine postoji izraz i slogan ‘Split je k i zadnje slovo je c’, ne želin se tako izražavat. To je uvredljivo i ružno. Smatram da je to govor mržnje. Rasizam, nacionalizam. Udruga dodjeljiva plakate ‘Split je k zadnje slovo c’ i neki ljudi to prihvaćaju i uzimaju. HGS to ne prihvaća i razlog zašto nismo danas sudjelovali na sjednici je upravo taj, mi inzistiramo na zabrani tog slogana i procesuiranju autora tog teksta – kazao je Kerum koji smatra da je autor teksta aktivist kojem je prijetio iščupati gučak.

Aktivistička skupina “Dnevna doza splitskog nereda”, koja kritizira stanje u Splitu, dodijelila je 15. rujna ove godine na Vidilici na Marjanu nagrade s pogrdnim nazivom “Zlatni k…”.

“Utemeljili smo nagradu istraživačkim novinarima koji ometaju planove onih koji svoje interese stavljaju ispred interesa grada. Svojim perom suprotstavljaju se svima onima koji se prema Splitu odnose kao da je k… od grada”, rekao je Ivošević tom prigodom dodjeljujući nagrade.

Kerum je, prema navodima lokalnih medija, već podnio kaznenu prijavu protiv svih onih koji su bili na dodjeli te nagrade na Vidilici, te protiv gradonačelnika Andre Krstulovića Opare zato što navodno Gradska uprava financira  “Dnevnu dozu splitskog nereda”.

 

Komentari

Komentari