Četvrtak, 28 svibnja, 2020

Keleminec zbog ‘Za dom spremni’ dobio maksimalnu kaznu

Visoki prekršajni sud RH pravomoćno je osudio Dražena Keleminca zbog vikanja ‘Za dom spremni’

Predsjednik Autohtone Hrvatske stranke prava osuđen je jer je u prosincu 2016. pred sjedištem SDP-a salutirao ustaškim pozdravom, nakon čega je prekršajno prijavljen. Keleminec je sa svojim pristašama tada prosvjedovao zbog uklanjanja HOS-ove ploče u Jasenovcu, na kojoj je također bio istaknut ustaški pozdrav, piše Telegram.

Kažnjen je zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira te mu je izrečena maksimalna propisana novčana kazna od 300 DEM, odnosno 1.131 kune. Zakon za ovaj prekršaj predviđa i moguću zatvorsku kaznu do 30 dana.

Nakon privođenja dva dana je proveo u pritvor, u to mu je obračunato kao 600 kuna pa mu je preostala još 531 kuna. Na presudu se  žalio, ali nije bolje prošao ni kod Visokog prekršajnog suda koji je u presudi između ostalog naveo kako je riječ o službenom pozdrav ustaškog pokreta i totalitarnog režima Nezavisne države Hrvatske (…)

Taj pokret, navodi sud u obrazloženju, simbolizira mržnju prema ljudima drugačije vjerske i etničke pripadnosti, manifestacije rasističke ideologije kao i podcjenjivanje žrtava zločina protiv čovječnosti. Upravo zbog toga ovim uzvikom remete se javni red i mir. Maksimalnu kaznu je dobio jer javnost dodatno uznemirio vičući u megafon.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> (VIDEO) MAMIĆA ZASKOČILI I BRUTALNO NAPALI U RESTORANU! ‘Tebi i četnicima iz Vukovara, Hrvati zaboravit neće’
>>> Srela sam četnika koji mi je sinove odveo u smrt
>>> PRETUČEN HRVAT U CRNOJ GORI: Skupina huligana mjesecima mu zagorčava život tvrdeći ‘Šta će jedan Hrvat ovdje?’
>>> SKANDAL: Četnik koji je u ratu ranjen od strane naše policije danas je cijenjeni policajac!
Komentari

Komentari