Petak, 7 kolovoza, 2020

Katoličke influencerice: Širimo vjeru i nemamo sponzore

Društvene mreže dio su našeg života. I služe u različite svrhe: od samopromocije, pomoći do dobre prilike za zaradu. Emina Dabo Hunjak i Marijeta Matić dosjetile su se da bi se njima, baš kao što je to preporučio i papa Franjo, mogla širiti vjera u Boga te pomoći mladim ljudima koji posrnu i nađu se u naizgled beznadnim situacijama, da pronađu odgovore na mnoga pitanja.

Baš poput svih, i one su imale i imaju uspone i padove, ali uz vjeru u Boga sve je lakše, kažu za emisiju “Dobro jutro, Hrvatska” doktorica humanitarnih znanosti Emina i teologinja Marijeta. Već više od pola godine svjedoče o tome na društvenim mrežama. One su katoličke influencerice.

– Mi smo same spoznale vjeru na jedan dublji način i živoga Boga i nakon tog predivnog iskustva smo htjele mladima približiti to iskustvo, upoznati ih s time, čisto im reći ‘E, pa postoji to’. Vjera nije nešto što je mrtvo, sterilno. Molitva krunice ne pripada samo bakicama u prvim redovima prije mise nego i mladi ljudi mole, sastaju se, slave Boga, na misama su i to im mijenja život, i to smo im htjele približiti – vjeru na jedan urbani, mladenački, zanimljiv, šaren i blizak način – kažu, prenosi HRT

Mnogi mladi koji im pišu dolaze iz problematičnih obitelji i nisu još stekli identitet, još se traže, kažu. Stoga se trude biti autentične, realne i surove, ne skrivati ništa, žele pokazati da su i one to prošle te poručiti – “Uz Isusa možeš sve”.

U stalnoj su interakciji s pratiteljima. Sadržaje, bilo na Instagramu, Facebooku ili YouTubeu, temelje na Svetom pismu, Bibliji i duhovnoj literaturi. Nemaju  radno vrijeme. Posjećuju molitvene zajednice, nemaju sponzore i ovim blogom ne zarađuju za život. Obavljaju ga uz stalni posao, u slobodno vrijeme, uz obitelj, i to je, ističu, njihovo poslanje.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> MAMIĆ UHVAĆEN U ZANIMLJIVOM DRUŠTVU! Nećete vjerovati koji je slavni Srbin posjetio Zdravka u Međugorju
>>> SIGURNOSNI PROPUST!? Primijećen nevjerojatan propust Kolindinih zaštitara
>>> Rijetka i opasna bolest stigla u Hrvatsku: sa životinja se širi na ljude
>>> Pervan otkrio kako je reagirao kada je vidio da mu kći nosi majicu s ‘dva tipa s rogovima’
>>> MIŠIĆI, KALAŠNJIKOVI, DROGA I DŽIPOVI: Registrirani su kao ‘udruga za borilačke sportove’, a zapravo se radi o bandi povezanoj s mafijom
Komentari

Komentari