Srijeda, 25 studenoga, 2020

KATASTROFALNO STANJE U SUSJEDSTVU: U Sloveniji čak 2605 novih slučajeva!

Slovenija je zabilježila novi crni rekord u broju novozaraženih koronavirusom – čak 2605. To su neslužbeni podaci koje je jutros objavila RTV Slovenija.

Kako je Slovenija država s gotovo dvostruko manje stanovnika od Hrvatske,oko dva milijuna,  proizlazi da je postotak zaraženih dvostruko veći nego u Hrvatskoj na najgori dan, unatoč strogim mjerama.

Vlasti traže načine kako rasteretiti laboratorije gdje se uzimaju brisevi, pa će predstaviti ciljano testiranje.

Podsjećamo, u Sloveniji je jučer potvrđeno 1499 novih zaraza koronavirusom, što znači da je broj novih dnevnih zaraza udvostručen u tjedan dana, objavila je u utorak slovenska vlada.

U Sloveniji je od subote na snazi ‘lockdown’, pa su među ostalim zatvorene trgovine, osim onih koje prodaju hranu i osnovne potrepštine, zabranjen je i rad frizerskih i kozmetičkih salona, wellness centara, bazena, kina, kazališta i teretana, a nastava u školama odvija on-line.

Nove mjere u borbi protiv Covid-19 predstavit će danas i Europska komisija zbog pogoršane epidemiološke slike Europe. Mjere bi trebale sadržavati prijedloge za pokretanje zajedničke nabave brzih ili antigenih testova.

Nove restriktivne mjere bit će predstavljene i u Njemačkoj i Italiji, a francuski predsjednik Emmanuel Macron večeras će se obratiti građanima.

Komentari

Komentari