snimka zaslona

KATARINA PEOVIĆ I MARIN MILETIĆ BORIT ĆE SE ZA OBERSNELOVO GRADONAČELNIČKO MJESTO?

Podijeli

 Lokalni izbori su relativno blizu, a Rijeka bi mogla biti posebno zanimljiva izborna bitka pogotovo s obzirom na spekulacije o mogućim kandidatima. 

Katarina Peović, čelnica ekstremističke stranke “Radnička fronte”, je na listi u 8. jedinici u Sabor ušla s platformom Možemo. Dobila je nadimak “Kata šmajser” zbog agresivnog političkog nastupa.

Ona je za riječki Novi list rekla: “Da, naravno da razumijem Rijeku i zastupat ću je ovdje. Pa ja sam 15 godina već u Rijeci”. Ona je zbog posla preselila u Rijeku, a dijelom i zbog nevjenčanog supruga, bivšeg SDP-ovca Hrvoja Štefana, za kojeg se počelo spominjati da bi mogao dobiti njen mandat u Saboru, budući da je bio na istoj listi u 8. jedinici, i da bi mu to radno mjesto dobro došlo. A sve se uklapa i u spekulacije da bi se Katarina Peović mogla kandidirati za mjesto gradonačelnice Rijeke 2021. godine.

– Ne, ne, to nije istina. Ja sam zasad tu. Vidite me, tu sam, bit ću tu, bar zasad, kazala je Peović.

No, da sve miriše na to da su lokalni izbori 2021. itekako blizu, potvrđuje i Mostov Marin Miletić koji kaže kako se iz Kastva, gdje sada ima prebivalište, seli u Grad Rijeku. A ako i on želi u utrku za gradonačelnika iduće godine, tada mu prebivalište mora biti između Plumbuma i Bivija.

– Ha ha, ja sam rođeni Riječanin, da, selim se, tako će mi biti praktičnije raditi sad kad imam puno više obaveza. Tamo mi je ured, kaže uz zagonetni osmjeh. I ne krije oduševljenje da je, iako se politikom počeo baviti prije svega nekoliko mjeseci, na listi Mosta ušao u Sabor u 8. jedinici.

– Sretan sam, baš sam sretan. Nemam nikakvu tremu, nisu mi znojne ruke, snalazim se dobro, baš mi je ugodno ovdje. I osjećam baš jednu dozu respekta prema mjestu gdje se sad nalazim. Glavni cilj mi je pokazati da sam glas Istre i Kvarnera ovdje, svakog čovjeka koji mi se bude obratio. Gurat ću do kraja Marišćinu, gurat ću do kraja Rašu, dakle ekološke teme me zanimaju, kao i teme u odboru za obitelj, odgoj i mlade, s obzirom na to da sam 16 godina bio u obrazovnom sustavu.

Kad su mu rekli da se možda može učlaniti u Zelene, obzirom na sličan svjetonazor, rekao je:

– Haha. Dobro je da u našem društvu dolaze neke nove opcije, da postoji nova svježina i na području lijevog svjetonazora, i mislim da tamo ima puno kvalitetnih ljudi. Ako shvate da treba biti konstruktivan, umjesto da podjele u društvu jačaju, mislim da i zajedno možemo puno toga napraviti, na projektima.

Zar nije smisao Sabora da one zakone koji donose dobro ljudima, zajedno podržimo. Sabor nije teatar, bez obzira na to koliko talenta netko od nas imao za teatarske nastupe. Ste vidjeli, nema ni mog seflija još na fejsu, haha. Netko tko me ne poznaje, možda ima neku drugu sliku o meni, no ja nikad ne odustajem, gurat ću do kraja i, suprotno svemu što ljudi o meni misle, ja nisam opterećen ideologijom. Vjerujem u “komunalnu ideologiju”, u rješavanje problema običnih ljudi. Bio sam vjeroučitelj, mogao sam to sigurno i dalje ostati, našao bih posao već kao profesor etike, filozofije ili vjeronauka, ali tvrdim da i vjernici i nevjernici dišu isti zrak, piju istu vodu, i zato su mi teme zaštite okoliša toliko bliske, rekao je Marin Miletić na kraju prvog radnog dana u parlamentu.

Komentari

Najnovije