Subota, 5 prosinca, 2020

Kardinal Puljić ispričao legendu kako su se kod Trsta dovikivali fašisti i komunisti

Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić govorio je jučer u opširnom intervjuu za Katolički tjednik Radio Mariju o događajima prije i nakon održavanja svete mise u sarajevskoj Katedrali za žrtve Bleiburškog polja i križnih puteva.

Između ostaloga,on je prokomentirao i rezoluciju Europskog parlamenta “Važnost europskog sjećanja za budućnost Europe”, kojom se jednako zločinačkim smatraju svi totalitarni režimi, jednako fašistički kao i komunistički, prenosi Hrvatski Medisjki Servis.

– Ima jedna fora. Tamo pred kraj rata kod Trsta su se dovikivali jedni i drugi. Pa su fašisti s one strane zvali: komunistiii!, a ovi naši komunisti vikali: fašistiii!, a brdo je odgovaralo: isti. To je ta rezolucija, kazao je kardinal./R. I./HMS/


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> BELJAKOV DJED LANI PREŠAO IZ USTAŠA U PARTIZANE! Pogledajte njegove objave iz 2017. i 2019.!
>>> Damir Markuš o obračunu u Vukovaru: “Prijetilo se našim dečkima noževima i pištoljima, a sin ‘milicajca’ je oštetio bistu Jeana-Michela Nicoliera”
>>> PENAVA: NE KOALICIJI S HDZ-OM AKO ĆE U NJOJ BITI PUPOVAC
>>> THOMPSONOV ODVJETNIK KARAČIĆ: “Organizator koncerta u Mariboru se treba žaliti na zabranu, njegovi su koncerti mirniji od ljevičarskih okupljanja”
Komentari

Komentari