Ponedjeljak, 10 kolovoza, 2020

KARAMARKO IDE NA IZBORE S “DOMOLJUBNOM KOALICIJOM” – Evo tko je s njim

Tomislav Karamarko, bivši šef HDZ-a, osniva, kako saznaje 24sata, novu platformu s kojom planira izaći na predstojeće parlamentarne izbore. Za sada je planirano da se savez zove Domoljubna koalicija no još ništa nije definitivno odlučeno. Navodno bi Karamarko bio na čelu Domoljubne koalicije, a s njim bi još bili i Neovisni za Hrvatsku – Bruna Esih i Ivica Glasnović, neki Suverenisti, ali i pojedini HDZ-ovci.

– Karamarko je to odlučio i mislim da je riječ o definitivnoj odluci. Mislim da neće biti kao za unutarstranačke izbore u HDZ-u kada je prvo bio odlučio da ide, a onda je odjednom odustao. Plan mu je bio da pričeka Plenkovićev poraz na parlamentarnim izborima i onda na izborima u HDZ-u pobijedi i preuzme stranku. No, okolnosti su se promijenile i sada je procijenio kako je bolje da osnuje novu platformu s kojim će se natjecati na parlamentarnim izborima- govori sugovornik blizak Tomislavu Karamarku.

No, u slučaju da bivši šef HDZ-a zaista oformi novu platformu, prije toga morat će izaći iz HDZ-a. Također, stvoriti će se gužva na desnici jer i Škoro okuplja svoju platformu ‘Domovinski pokret’. Prema zadnjim informacijama, vrlo je blizu dogovor Mosta i Škore, a dobio je već podršku Zlatka Hasanbegovića koji je donedavno bio s Brunom Esih dio Neovisnih za Hrvatsku.

– Hasanbegović i Bruna Esih su se posvađali i razišli svatko na svoju stranu. I evo, moguće je i da na parlamentarnim izborima budu na suprotnim stranama, Bruna Esih uz Karamarka, a Zlatko uz Škoro. No, čini mi se da to najviše pogoduje Plenkovićevom HDZ-u – smatra sugovornik 24sata.

Dodaje da je podršku Škori dao i Stjepo Bartulica te Željka Markić koja je, pak, naglasila da neće biti aktivno uključena u pokret te da neće biti na listama. Škoru podupire i Ruža Tomašić, a navodno je sve bliže i dogovor s jednim dijelom Suverenista.

 
Komentari

Komentari