Petak, 10 srpnja, 2020

KAPULICA PRIZNAO DA JE HDZ LIJEVA STRANKA: “HDZ želi biti prihvatljiv i desnici”

Plenkovićev savjetnik Mario Kapulica, predsjednik Zajednice utemeljitelja HDZ-a, jučer je na tragu Branka Bačića objašnjavao kako će njegova stranka pronaći nove političke partnere.

I Kapulica smatra da ih treba tražiti i desnije od HDZ-a, a da stranka pritom ostane bliže centru.

“Dogodilo se sada da je izborni stožer želio zagrabiti što više desno i izgubio je centar i desni centar. Zabluda je da bi HDZ trebao skrenuti udesno, to je slijepa ulica, stranka koja želi imati odgovornost za državu ne smije u nju ući. Želimo biti prihvatljivi i desnici, koja je kadra razumjeti što je državni i nacionalni interes, i tako se ponaša i desnom centru i centru.

To je naša politika i vodeći takvu politiku pronaći ćemo prirodne partnere koji će s nama željeti graditi Hrvatsku. Za HDZ nema druge pobjedničke pozicije«, izjavio je Kapulica u emisiji Hrvatskog radija »U mreži prvog«. U HDZ-u, dakle, sve intenzivnije razmišljaju o austrijskom modelu. U Austriji je, naime, Narodna stranka, kao i HDZ članica EPP-a, u dva navrata postizborno koalirala s desničarskom Slobodnjačkom strankom.

Odnosno, HDZ bi htio ostati lijeva stranka jer im je desno “slijepa ulica”, ali se ne želi odreći glasova “marginalaca” s desnice. Drugim riječima, traže podršku desnice za provođenje lijevih i ljevičarskih politika.


>>> MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI <<<
>>> Grabar-Kitarović objavila gdje se vidi nakon odlaska s Pantovčaka
>>> Amerikancima vratio NASA-in uređaj, oni s njim razgovarali kao s Indijancem: “Mi smo prijateljski narod, ne želimo vam zlo”
>>> VUKOVARKA NA TV PREPOZNALA SVOG SILOVATELJA: “Prije nego me silovao pitao me jesam li trudna”
>>> VELJAČA napala Kolindu: “Kako se usudi reći da će raditi na zaštiti slabijih i borbi protiv nasilja kad ne endorsa feminizam i nije htjela odraditi slot za moju udrugu”
Komentari

Komentari